НИШ – Једна особа изгубила је живот, а три су тешко повређене, од којих двоје деце, у саобраћајној несрећи која се догодила у уторак око 13 сати догодила на путу Алексинац-Житковац-Крушевац, односно на такозваној „Моравској магистрали“ недалеко од алексиначког села Доњи Адровац.


Како сазнајемо, несрећа се догодила када је комби возило Специјалне школе за образовање деце са сметњама у развоју „Христина Маркишић“ у Алексинцу, који је превозио малишане после наставе до својих кућа и села у долини Јужне Мораве, ударио у камион који је долазио из супротног правца.


Нишка полиција потврдила је да им је у 13:25 дошло до несреће у којој је на лицу места настрадала једна особа а више повређено. Према првим сазнањима комби је проклизао на саобраћајници мокрој од кише, када је возач највероватније изгубио контролу над комбијем и ударио у теретно возило.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - POVREĐENE ČETIRI OSOBE: Saobraćajna nesreća u Guberevcu na putu Kraljevo-Kragujevac (FOTO)


У судару је страдала неговатељица ове специјалне установе Снежана Милић (51), док су тешко повређени возач комбија и два детета. Возач је са тешким повредама пребачен хитно на Клинику за неурохирургију Клиничког центра Ниш, где је збринут, а у нишкој болници пребачено је и једно од двоје повређене деце које је са повредама екстремитета смештено на Дечијој хирурушко-отропедској клиници, док је други малишан задржан на лечењу у Општој болници Медицинског центра Алексинац.


Увиђај на месту судара и трагедије, речено нам је извршили су припадници полиције у Алексинцу у Вишег тужилаштва у Нишу.