КОМИСИЈА вештака која је имала задатак да одговори на низ питања везана за порекло новца којим су Дарко Шарић и још 17 особа оптужених за прање пара куповали бројна предузећа и земљиште по Србији, утврдила је да део потиче од средстава добијених продајом "Штампе". Такође, стручњаци Градског завода за вештачење су, током главног претреса пред Специјалним судом у Београду, констатовали и да су ту и средства појединаца, а међу њима и новац сада покојног Драгана Дудића Фрица.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СУЂЕЊЕ ДАРКУ ШАРИЋУ: Допунити финансијско вештачење

Тужилаштво тврди да су Шарић и остали опрали око 22 милиона евра, зарађених продајом кокаина. Са друге стране, првооптужени је тврдио да може да докаже порекло свог новца, истичући да је први посао који је одрадио у Србији продаја "Штампе" за 30 милиона евра, као и да је новац легао на рачун фирме која се води на њега и његовог брата Душка.

Вештаци економске струке су, одговарајући на питања одбране, истакли да током анализирања добијене документације нису наишли на било шта што би указало да је нека финансијска трансакција оспорена од стране неке банке.