Виши суд у Београду одредио је данас притвор Вукашину Шијану (20), Стефану Сувајцу (19) и Нику Кентери (20) због пуцњаве испред продавнице брзе хране у четвртак ујутру на Новом Београду, у којој је у шаку рањен Стефан Р.

Вукашин Шијан, који се терети за подстрекавање на тешко убиство, је син припадника криминалног сурчинског клана Зорана Шијана, убијеног 1999. године.

Портпарол суда Татјана Секулић прецизирала је за Танјуг судија за претходни поступак вечерас донео решење којим је одредио притвор према осумњиченима.

На ово решење осумњичени и њихови браниоци имају право да изјаве жалбу кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана, додала је Тешић.

Прочитајте још - ПУЦЊАВА ПОСЛЕ СВАЂЕ ЗБОГ ШИШ-ЋЕВАПА: Ухапшена тројица младића, међу њима и син Зорана Шијана

Кентери и Шијану је притвор одређен да не би утицали на сведоке, да не поновили кривично дело у кратком року, као због узнемирења јавности. Сувајцу је притвор одређен због прва два поменута законска разлога.

Кентера се терети за кривична дела тешко убиство у покушају, недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и насилничко понашање.

Схијану се на терет ставља подстрекавање на тешко убиство и насилничко понашање, док се Сувајац терети само за насилничко понашање.

Приликом хапшења, полиција је код осумњичених пронашла пиштољ марке "глок".

Претходно је МУП саопштио да је у четвртак око 8 сати ујутру дошло до туче испред једног локала брзе хране у Улици маршала Толбухина у Новом Београду, након чега су тројица младића, који су учествовали у тучи, побегли са лица места и на углу улица Џона Кенедија и Прве пруге насилно зауставили такси возило у покушају да побегну.

Пошто таксиста није хтео да им отвори возило, они су почели да ударају рукама по аутомобилу, што је приметио полицијски службеник у цивилу, који је био ван службе, и који је покушао да заједно с једним пријатељем спречи насиље над таксистом.

Након тога је један од тројице младића испалио хитац у њиховом правцу и ранио у пределу леве руке тридесетогодишњег младића који је, заједно с полицајцем, покушао да спречи насиље.

Тројица нападача су потом насилно зауставили друго такси возило, како би побегли, али су брзом реакцијом полицајца убрзо заустављени и ухапшени, наводи МУП.