ПРЕ четири године последњи пут сам био у сремскомитровачком тужилаштву, да питам има ли помака у истрази поводом убиства мог сина. Кажу да и даље раде на том случају. Жеља нам је, док смо супруга и ја живи, да сазнамо зашто је убијен и ко је то урадио.

Овако, за "Новости", говори Милојко Стојић, отац убијеног Драгана (32) из Нове Пазове. И десет година од његове смрти све је обавијено велом тајне, али породица Стојић не губи наду да ће истина једном изаћи на видело.

Младић, који је 20. децембра 2009. напустио породичну кућу у Улици Бранка Радичевића, пронађен је сутрадан око 18 часова мртав код бивше "Напреткове" кланице, на крају Нове Пазове. Прва претпоставка је била да је Драган извршио самоубиство, али је обдукцијом тела у Институту за судску медицину у Новом Саду утврђено да је смрт наступила насилно. Шта се заправо десило и даље не знају ни истражни органи ни породица. Истина је, бар засада, отишла у гроб са покојним младићем.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Беким А. признао кривицу у замену за 30 година робије

На месту трагедије, дана када је пронађено Драганово тело, у једној просторији бивше кланице била је огромна локва крви, а тело покојника пронађено је десетак метара даље.

- Мом сину била је сломљена вилица, били су приметни ударци нанети тупим предметом у пределу носа и чела и на костима главе. То сам лично видео и утврдио пред његову сахрану. Такође, постоје и убоди од ножа у пределу врата, са леве и десне стране - враћају се сећања Милојку.

ИЗ ТУЖИЛАШТВА БЕЗ КОМЕНТАРА Из Вишег јавног тужилаштва у Сремској Митровици, у допису нашем листу, наведено је да тужилаштво у свакој ситуацији, увек када су испуњени законски услови, предузима све радње из своје надлежности које се односе на гоњење учинилаца кривичног дела, па и у овом случају. Али, због истраге, која је и даље у току, не могу да дају никакве информације.

Како каже, те кобне вечери супруга Драгица и њихова ћерка Јелена, када им је Драган рекао да иде да прошета, нису приметиле ништа необично. Драган је често имао обичај да увече оде у шетњу, а онда би се вратио и у соби поправљао компјутере или читао.

- Био је тих и миран. Кажу да је био врхунски електроничар. Колико знам, био је у добрим односима са свима, па не могу ни да претпоставим ко би могао да га убије - прича неутешни отац. - Драганова мајка се после претрпљеног стреса због убиства разболела и њој је потребан надзор 24 сата. Не могу да се одвајам од ње. Ћерка се удала, има свој живот. А ми се надамо да ћемо дочекати да пре наше смрти сазнамо ко нам је убио дете.

Остало је без одговора и питање где је Драган био од недеље увече, када је изашао да се прошета, до сутрадан у 13.25, када је, како је констатовано обдукцијом, код њега наступила смрт.