ШЕСТОРО Врбашана је повређено када је на бензинској пумпи, на путу према Кули, током пуњења експлодирала плинска боца у пртљажнику аутомобила "форд фокус". У аутомобилу је било седморо путника, а међу повређенима је троје деце.

Пет особа, које су задобиле опекотине, смештено је у Општу болницу у Врбасу, а шестогодишњи дечак је збринут у Институту за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду. Према речима Андреје Ђуретић, портпарола ове здравствене установе, дечак је задобио опекотине по лицу, рукама и ногама. Десет одсто његовог тела је захваћено опекотинама, али је његово здравствено стање стабилно и није животно угрожен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Експлозија плина уништила станове

Представница за односе с јавношћу Опште болнице у Врбасу, Славица Отовић казала нам је повређенима током поподнева указивана помоћ у Ургентном центру ове установе, али да ће накнадно бити одлучено да ли ће они бити хоспитализовани у Врбасу или упућени на лечење у друге здравствене центре.

На бензинској пумпи нису желели да говоре о експлозији, осим да је морала да интервенише и ватрогасна екипа. Истрага ће показати да ли је плинска боца била атестирана.