МОЈ Жељко је био изврстан пливач, обожавао је воду. Препливао је Власинско језеро, Бованско, па и Крајковачко неколико пута. Ту смо долазили породично откако су се он и његов брат родили. Знао је сваки педаљ језера, колико је вода ту хладна, и да не сме да улази нагло, а зашто је то урадио, то само Бог зна...

Овако, за "Новости", прича Владан Величковић, отац младића који је у суботу око 17 сати нестао у дубинама Крајковачког језера у близини Мерошине код Ниша, док је са друговима покушавао да преплива језеро. Како је испричао овај несрећни човек који од суботе на обали чека да спасиоци пронађу Жељкa, oн је тога дана са друговима био најпре на Облачинском језеру. Пошто су тамо ручали решили су да оду на Крајковац и да се окупају.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Настављена потрага за младићем који је нестао у Крајковачком језеру

- Звао ме је око 13 сати и рекао да је храна одлична и да се не купају јер је вода хладна. Тада сам га последњи пут чуо. После тога је са другарима отишао на Крајковачко језеро. Дошли су ту, и одмах, онако врући, ушли у воду, вероватно без припреме. У језеру, на неким дубинама температура воде је само осам степени. Према речима једног другара, он је почео да плива на леђима, како је и иначе увек улазио у воду, а остали другари су га престигли. У једном тренутку, када су се окренули видели су како тоне. То је све што знам - говори нам, кроз сузе, овај човек.

ОЧАЈ Владан Величковић

Мештани и пријатељи од суботе прате претрагу спасилачких екипа, којима се придружила и жандармерија.