У ТРАГЕДИЈИ која се догодила у понедељак ујутру на Бежанијској коси, у Улици Исмета Мујезиновића 9, настрадале су Данијела Радојичић (36) и њена трогодишња ћерка Теодора. Под за сада још неразјашњеним околностима, мајка је са четвртог спрата бацила своје дете, а потом и сама скочила у смрт. Убрзо је из њиховог стана почео да се шири и дим, па се у почетку веровало да су мајка и ћерка бежале од пожара. Према речима очевидаца, установљено је да ватра ипак није била узрок трагедије, већ да је највероватније реч о убиству и самоубиству.

Према незваничним информацијама, Данијела, која је радила на ВМА као фармацеут, детету и себи је пререзала вене, а потом је са балкона најпре бацила своју ћерку. Неколико минута потом, наводно је причала о слободи жена, а затим и сама скочила у смрт.

- Чуо сам туп, јак ударац, па сам изашао на терасу. Тада сам видео дете на плочнику и мајку трогодишњакиње како стоји на тераси и нешто виче - прича један од очевидаца. - Онда се вратила у стан, па поново изашла и наставила да виче. Спомињала је права жена и викала како су угрожене. Комшија је покушао да је одговори од тога да се баци, али након неколико минута је ипак скочила.

Како незванично сазнајемо, жена је, након што је бацила дете са висине од око 12 метара, у стану запалила кревет. Пожар који је избио на четвртом спрату убрзо су локализовали ватрогасци. По позиву комшија, на Бежанијску косу су се одмах упутиле и екипе Хитне помоћи, али су по доласку лекари могли само да констатују смрт девојчице и њене мајке.

- Обе су биле крваве и имале су трагове гарежи на себи. Девојчица је још неколико минута давала знаке живота - испричала нам је једна од комшиница. - Чула сам да је један човек који је стајао на плочнику у тренутку несреће потрчао и покушао да ухвати дете, али није успео.

Данијела Радојичић, Фото "Фејсбук"

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Подметнула пожар, исекла вене себи и трогодишњој ћерки, бацила дете кроз прозор па скочила за њим са четвртог спрата у смрт (ФОТО)


Несрећна девојчица чврсто је држала лутку у рукама, а како нам је једна од комшиница испричала, деловала је као да ће да заспи. Како незванично сазнајемо, отац несрећног детета враћао се из ноћне смене када га је пред улазом у дом затекао стравичан призор. Како су нам испричале комшије, због шока који је доживео, лекари су га одвезли до Земунске болнице. Данијелин отац и брат, који живе у непосредној близини, одмах су дошли у овај кварт. Испред зграде проламали су се њихови страшни јауци.

Данијелин отац у сузама

Данијела је са мужем и ћерком живела у овом стану као подстанар. Комшије су за "Новости" рекле да их знају из виђења и да су ту одскоро.

- Била је дивна жена, виђала сам је кад би изводила дете напоље, увек бисмо лепо поразговарале. Фина породица, али нико од нас не зна шта се дешавало иза четири зида - каже нам комшиница из суседне зграде. - Дете су сваког дана водили у вртић, ко зна зашто га баш данас није одвела.

Данијелине колеге са Војномедицинске академије, из Центра за контролу лекова, примиле су вест о трагедији са неверицом. Како су објаснили нашим новинарима, препознали су иницијале колегинице и њеног детета, док су за детаље трагедије сазнали из медија.

Лекари указују помоћ Данијелином брату

- Врло смо потресени, данас на целом одељењу влада потпуни мук. Сви радимо врата до врата, свакога дана смо се виђали. Можете да замислите како се осећамо - кажу лекари који су радили са Данијелом.

Данијела је недавно завршила специјализацију, на којој је дуго и посвећено радила. Колеге је описују као благу и пријатну особу, која је недавно имала несрећу да доживи побачај, са којим се тешко суочила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ко је Данијела, која је бацила ћеркицу кроз прозор, па скочила

- Недавно је затруднела, али се нешто, нажалост, закомпликовало. Како је то утицало на њено психичко стање, само бог зна. Да ли је то био један од узрока, о томе је сада тешко говорити. Посебно сам тужан због њене ћерке Теодоре, коју смо лично сви познавали - каже један од Данијелиних колега.

ЈОШ ДВА САМОУБИСТВА У БЕОГРАДУ

БЕОГРАЂАНИН Обрад Г. (65) у понедељак се убио испред Дома здравља у Опленачкој број 40, на Лабудовом брду, а једна жена (65) скочила је са зграде у Улици краља Петра број 10 на Старом граду.

Према незваничним информацијама, човек је ушао у Дом здравља са пиштољем, пожалио се да му није добро, а када су му рекли да је болестан, изашао је напоље, сео на клупу испред зграде и пуцао себи у главу. Разлог самоубиства жене засад није познат. У оба случаја, Хитна помоћ је могла само да констатује смрт. А. В. В.

ЈУН КРИТИЧАН, ПЕТАК НАЈЦРЊИ ДАН

АНАЛИЗА Градског завода за јавно здравље Београд за период од 2006. до 2015. године показала је да је чак 1.798 људи извршило самоубиство у том периоду. Према званичним подацима, најкритичнији дан је петак, а највише покушаја самоубистава има у јуну. Чак три четвртине самоубица су мушкарци. Током 2017. највише суицида било је на општинама Чукарица, Земун, Палилула и Звездара. Највећи број људи, показују подаци, себи одузме живот вешањем или скоком са моста, терасе или зграде.