Јована А. кобне вечери прво молила супруга Слободана да је провоза на мотору, али је он то одбио јер двоточкаш није био исправан.

Када је њена беба заспала, отишла је у вожњу са братом Милутином и настрадала.

Јована је пре несреће успавала ћерку Сару и отишла да се мотором провоза са братом Милутином. Туга ми стегне срце када помислим да је више нема и да је моја седмомесечна унука остала без мајке, а мој син Слободан без супруге, рекао је свекар 16-годишње тинејџерке Зоран Алексић.

Тинејџерка (16) је у среду погинула у удесу на Ваљевском путу када је на "сузуки" на ком је била са братом Милутином Божовићем (22) налетео "рено клио". Милутин је тада тешко повређен, али није животно угрожен.

- Милутин је у среду тим проклетим мотором дошао код нас да види Сару. Јована је прво тражила од мог сина Слобе, њеног мужа, да је провоза по селу, али он није хтео. Рекао јој је: "На том мотору не раде предње кочнице и нема светло, нећу да те возим!" - испричао је Зоран и додао да је Јована затим отишла да успава Сару, а његов син је отишао у продавницу.

Према његовим речима, када је Сара заспала, Јована је око 21 сат успела да наговори брата Милутина да је провоза на "сузукију", јер се дотад никада није возила на мотору.

- Слободан је прво отишао до продавнице, а када је видео да не ради, кренуо је до бензинске пумпе да купи сокове. Док је прилазио, видео је саобраћајни удес и Јовану како мртва лежи покрај мотора. Поред је био Милутин, који је јаукао од јаких болова. Слободан није могао да верује шта се догодило, јер је само двадесетак минута раније изашао из куће у којој је његова жена била жива и здрава - рекао је он и додао:

- Мислим да сад Слободан издржава само ради ћерке Саре. Планирали су да имају и још деце, а сада се ово десило.

Подсетимо, трагедија се догодила у среду око 21 сат у близини бензинске пумпе на Ваљевском путу у обреновачком селу Пироман.