Брзом и ефикасном акцијом, полиција у Кикинди пронашла је и ухапсила мушкарца који је у маскиран, са фантомком и сатаром у руци, у петак опљачкао филијалу поште у Микронасељу у Кикинди. У аутобусу у Борчи, полиција је ухапсила Т.М. (21) и В.В. (22) из Кикинде, код којих је пронашла суму од 250.000 динара, колико су однели из поште у Кикинди и њих сумњичи за пљачку. И главни осумњичени за пљачку и његов саучесник од раније су познати полицији.

Према незваничним информацијама, двојица пљачкаша су након крађе, са новцем из Кикинде аутобусом кренула за Београд, али их је полиција брзо лоцирала и пресрела у Борчи. Такође, према непотврђеним подацима, обојица младића у тренутку хапшена, највероватније су била под дејством наркотика, а код њих није била целокупна сума новца коју су украли.

Подсећамо, у петак пред крај радног времена поште у Микронаслеју, око 13,20 сати, у пошту је ушап млађи мушкарац обучен у црно, са фантомком на глави и сатаром у руци и од поштанске службенице затражио новац, уз напомену да му “да  паре и да не компликује”. Радница поште му је дала новац, али, ипак, не целокупну суму коју је имала у каси. Нападач је није вређао, нити је починио друго насиље, већ је побегао чим је добио новац, а радница је након тога брзо позвала полицију и обавестила надређене у главној пошти у Кикинди, шта се догодило.

Прочитајте још: ПЉАЧКА ПОШТЕ У КИКИНДИ: Маскирани мушкарац сатаром запретио службеници

Полиција је, вероватно, сумњајући на позната лица, сузила круг осумњичених и истог дана увече пронашла и ухапсила пљачкаше. Пошта у Микронасељу, иначе, радио д седам до 14 сати, а у тренутку пљачке у просторијама је била само једна службеница.