ЦРНОГОРСКОМ држављанину Марјану В. (34), који је наводно близак "шкаљарском клану", осумњиченом да је у септембру 2017. године у Врању убио Југослава Цветановића (31), брата Саше Цветановића, који је означен као убица Николе Бојовића, могла би на терет да се ставе још најмање три убиства - два у Црној Гори и једно у Холандији. Према оперативним сазнањима српске полиције, сумња се да је повезан са ликвидацијама Веселина Калезића у новембру 2018. и Мила Илића крајем априла ове године у Подгорици, а реч је особама које су наводно биле блиске "кавачком клану". Такође, постоје индиције да је у Амстердаму ликвидирао Горана Тасића Гокчета.

У полицијском саопштењу наводи се да припадници Министарства унутрашњих послова Србије, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, раде на расветљавању ових убистава, као и да му је решењем Вишег суда одређен притвор до 30 дана. Како незванично сазнајемо, у току је размена свих расположивих података са Интерполом, али и црногорском полицијом. Утврђује се његово кретање, као и која је све документа и на чија имена користио. У томе ће велику помоћ да пруже отисци, као и пронађени ДНК трагови.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРИВЕДЕН ЦРНОГОРАЦ: Расветљена ликвидација Цветановића

Врањанац Горан Тасић Гокче (46) убијен је у пуцњави у Амстердаму, а тамошњи медији су тада објавили да је, наводно, реч о обрачуну у вези с трговином наркотицима. Пуцњава се догодила 15. марта у 22.15, а полицији су је пријавили грађани. Кад су стигли на лице места, затекли су тешко рањеног Тасића, како лежи у бесвесном стању. Од задобијених повреда преминуо је у болници сутрадан, а његов идентитет потврђен је дан касније.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - LIKVIDACIJA JUGOSLAVA CVETANOVIĆA: Osumnjičeni za smaknuće izvršio najmanje četiri ubistva?

Веселин Калезић (48) ликвидиран је осам месеци касније у подгоричком насељу Стари аеродром, недалеко од стадиона Графичара. Он је, иначе, у полицијским списима важио као "безбедносно интересантна особа". Осуђиван је због више кривичних дела - убиства у центру Подгорице деведесетих година, напада на припаднике Интервентне јединице полиције и бацања бомбе испред куће бивше девојке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЛИКВИДАЦИЈА ЦВЕТАНОВИЋА: Осумњичени за убиство близак "шкаљарцима"? 

Мило Илић (28) убијен је 29. априла ове године, око 16 сати у Улици октобарске револуције, у близини Аутобуске станице у Подгорици. Нападнут је када је изашао из кладионице, у моменту док је прилазио свом "гранд чирокију". Према до сада познатим информацијама, извршилац је пришао Илићу и у њега пуцао из непосредне близине. Рањени младић је почео да бежи, а убица је трчао за њим како би га "оверио". Након тога је побегао. Полиција је током увиђаја пронашла велики број чаура, а надзорне камере постављене у улици где се злочин одиграо снимиле су убицу који је имао качкет на глави.

Југослав Цветановић, Мило Илић, Веселин Калезић, Горан Тасић Гокче


ОТКРИЛА ГА ДНК АНАЛИЗА?

ПРЕМА незваничним информацијама, Марјан В. је "пао" на убиству Цветановића, када је његов ДНК упоређен са биолошким траговима пронађеним на месту убиства. Наводно, притиснут тим доказима, он је запрепашћеним инспекторима испричао да је учествовао у још неколико ликвидација. Према неким информацијама, на овај начин он покушава да за себе издејствује повољнији положај у предстојећем судском поступку.