МРЕЖА "Жене против насиља" најоштрије је осудила "изостанак адекватне реакције Министарства културе и информисања и Регулаторног тела за електронске медије на насиље над женама и децом у ријалити програмима". Они захтевају најоштрије мере, јер, како истичу, опомене и упозорења немају ефекат. Огласили су се након последњег случаја, када је Мирослав Ђуричић напао две учеснице "Задруге", после чега је дисквалификован и одређен му је притвор до 30 дана.

У протеклих месец дана, како кажу из ове Мреже, три учеснице ријалити програма преживеле су: шутирање, шамарање, ударање, пљување, после чега су неке од њих завршиле у болници. Ђуричић је у четвртак дао изјаву у Јавном основном тужилаштву у Руми. Након што му је одређено 30 дана притвора, налази се у јединици КПЗ у Сремској Митровици. Како сазнајемо из ове установе, понаша се примерно и свестан је начињеног дела.

Прочитајте још - ПРИВЕДЕН МИКИ ЂУРИЧИЋ: Штаком ударао жену пред камерама, другу ошамарио

Репортери "Новости" разговарали су с Ђуричићевом фамилијом из Купинова, која га осуђује због насиља.

- Слава и новац могли су бити искоришћени на паметнији начин - каже један од Ђуричићевих стричева. - Кривим и оне који су му гледали кроз прсте, уместо да су га на време кажњавали, не би до сада направио толико проблема. И толико година возио без дозволе.

Мештани Купинова кажу да је Ђуричић преке нарави, неће никога да саслуша, али и да неки пут срља са лошим одлукама.

- Толико је пута био у ријалитију и новца зарадио, неко толико не заради за цео животни век. Али то је ваљда тако, ђаво ти не да мира - каже један мештанин.

Прочитајте још - МИКИ ЂУРИЧИЋ ДИСКВАЛИФИКОВАН ИЗ "ЗАДРУГЕ": Штакама тукао Надежду, Сузани лупао шамаре!(ВИДЕО)

Подсетимо, скандал у "Задрузи 2" избио је у среду пред зору, када је Ђуричић прво ударио Сузани Перовић шамар, а онда у дворишту штакама ударао Надежду Биљић.

КОЦКАРЕВА: СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА

КРИСТИНА Коцкар, победница претходне сезоне "Задруге", послала је у четвртак поруку "Стоп насиљу над женама":

- Промените закон прво. Статистика показује да су убијене жене исте насилнике/убице већ пријављивале и никаква помоћ им није пружена. "Знате, ми не можемо ништа док он не дође да оствари те претње...". Сећате ли се случаја у згради социјалне службе?