Преиначена пресуда, сви ослобођени оптужби за Технохемију

Танјуг

четвртак, 13. 06. 2019. у 18:35

Преиначена пресуда, сви ослобођени оптужби за Технохемију

Илустрација / Фото Н. Фифић

Апелациони суд у Београду преиначио је осуђујућу пресуду и правоснажно ослободио од оптужби бившег директора Агенције за приватизацију Миодрага Ђорђевића и још двоје његових сарадника за злоупотребе службеног положаја у вези са продајом Технохемије 2005.

Апелациони суд у Београду преиначио је осуђујућу пресуду и правоснажно ослободио од оптужби бившег директора Агенције за приватизацију Миодрага Ђорђевића и још двоје његових сарадника за злоупотребе службеног положаја у вези са продајом Технохемије 2005. године.

Технохемија је, иначе, један од 24 случаја приватизација које је својевремено као спорне означио Савет за борбу против корупције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ilija Dević u pritvoru štrajkuje glađu

Овом одлуком Апелационог суда која је данас објављена на његовом сајту, поред Ђорђевића правоснажно су од оптужби ослобођени чланови Комисије за контролу уговора о продаји из Агенције Александар Вучетић и Љиљана Млађан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Đuriću godina u kućnom zatvoru

Они су били осуђени на две и по и две године затвора уз меру забране вршења позива, делатности и дужности у року од пет година, али је та одлука правоснажном пресудом поништена.

У образложењу Апелационог суда наводи се да није доказано да су окривљени извршили кривично дело у саизвршилаштву "јер није доказано постојање умишљаја код окривљених који би обухватио њихову свест о битним обележјима кривичног дела које им је оптужним актом стављено на терет".

Они су били оптужени да су злоупотребили службени положај јер су приликом контроле испуњења уговорних обавеза из уговора о продаји који је Агенција за приватизацију закључила са купцем предузећа "Технохемија" - купцу Ристу Гојковићу прибавили имовинску корист од 25.590.000 динара, не вршећи контролу извршења обавезе из уговора о продаји.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)