Тужилац из Новог Пазара ослобођен за злоупотребу службеног положаја

Танјуг

четвртак, 13. 06. 2019. у 18:21

Тужилац из Новог Пазара ослобођен за злоупотребу службеног положаја

Фото Depositphotos

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио заменика Основног јавног тужиоца у Новом Пазару Раданка Лојаницу од оптужби да је злоупотребом службеног положаја себи прибавио имовинску корист
Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио заменика Основног јавног тужиоца у Новом Пазару Раданка Лојаницу од оптужби да је злоупотребом службеног положаја себи прибавио имовинску корист.

У обраложењу своје одлуке Апелациони суд је навео да тужилац за организовани криминал није успео да докаже радње окривљеног које су му стављене на терет, те да је све остало на нивоу оправдане сумње, па је правилно првостепени суд окривљеног ослободио од оптужбе да је извршио кривицно дело злоупотреба службеног положаја.

Овом одлуком која је данас објављена на сајту Апелационог суда потврђена је друга првостепена пресуда Специјалног суда у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тужилац из Новог Пазара ослобођен оптужби за злоупотребу положаја

Прву којом је Лојаница био осуђен на 10 месеци затвора, укинуо је Апелациони суд у Београду и наложио да му се понови суђење.

Лојаница је правоснажно ослобођен од оптужби да је од једног окривљеног захтевао да средства од опортунитета уплати у ненаменске сврхе и тако и себи и другом прибавио имовинску корист.

Према недоказаним тврдњама тужилаштва, Лојаница је поступајући по кривичној пријави полиције против Н. З у поступку опортунитета, окрвиљеном је предочио могућност одлагања кривичног гоњења и одбачаја кривичне пријаве, условљавајући га да у хуманитарне сврхе уплати 100.000 динара.

На листу папира му је дао упутства за уплату 50.000 динара на рачун КУД "Штаваљ", а усмено наложио да 50.000 динара уплати на рачун Владе Србије, са сврхом уплате отклањање последица ванредних околности поплаве, до 15. августа 2015. године, са циме се пријављени сагласио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације