НА СНАЗИ ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЧЕЛИЧНИ ПРСТЕН: Истрага против полицајца који је пуцао на комби, возач још у бекству

И. Радуловић

среда, 12. 06. 2019. у 18:16

НА СНАЗИ ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЧЕЛИЧНИ ПРСТЕН: Истрага против полицајца који је пуцао на комби, возач још у бекству

Фото АП

У комбију пронађена прехрамбена роба за коју се основано сумња да је транспортована илегалним путем

Против припадника тзв. пограничне косовске полиције који је у уторак вече пуцао на комби возило у месту Јошаница код Лепосавића, Полицијски инспекторат тзв. Kосова покренуо је у среду истрагу, а на снази је и даље оперативни план "Челични прстен" како би полиција пронашла возача црвеног комбија крагујевачких регистарских таблица.

- Возило је пронађено на око километар ипо од села Јошаница у једном од хангара, али се још увек трага за лицем М. З. из села Вуча - рекао је портпарол KПС-а за север Kосова Братислав Радовић.

Он је додао да је у комбију пронађена прехрамбена роба за коју се основано сумња да је транспортована илегалним путем. У уторак вече су на лице места изашли регионална истражна јединица, форензичари, јавни тужилац и инспекторат Kосова.

Прочитајте још - ПУЦЊАВА У ЛЕПОСАВИЋУ: Покушај бекства, погранична полиција тзв. Косова пуцала у комби возило крагујевачких регистрација

И док се у дневном извештају тзв. косовске полиције наводи да је возач комби возила одбио да се заустави на позив полицијаца и да је возилом покушао да их удари патролу пограничних полицајаца, адвокат Небојша Влајић објашњава да полицајац није смео да употреби ватрено оружје у овом случају.

"Употребу ватреног оружја регулише закон о KПС-у и полиција има право да употреби ватрено оружје само уколико процени да јој је угрожен живот или здравље - каже Влајић и додаје „да полицајац нема право да пуца на возило чији возач одбија да стане“.

- Полицајац не зна да ли су у возилу деца и кога може да погоди, а не зна ни да ли је у колима лице које је извршило кривично дело - истиче адвокат и подсећа „да је полицајац дужан да запамти регистарску ознаку возила, боју кола и да распише потерницу како би се лице пронашло“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Braco

12.06.2019. 18:35

Ma video Siptar da je KG registracija pa opleo po kombiju Kalasnjikovom. Ne daj Boze da je Srpski policajac uradio isto. Vec bi Haradinaj trazio bombardovanje Srbije.