Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су пет особa због постојања основа сумње да су починили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и прање новца.

Ухапшени су С.С. (41), одговорно лице привредног друштва „Цитрум“ из Алексинца, као и И.А. (23), В.Н. (38), М.К. (59) и С. К. (32), стоји у саопштењу полиције.

Сумња се да је С. С. организовао увоз нектарина и брескви од добављача из Грчке, складиштио воће у привредном друштву "Цоја промет", а потом га лажно декларисао и отпремао као производе домаћег порекла купцима у Руској федерацији.

Прочитајте још - Брескве из Србије опет у Русију


Ухапшена физичка лица се терете да су му фиктивно продавала воће и на тај начин му омогућили да изради лажну документацију и увезене нектарине и брескве прикаже као робу домаћег порекла.

Сумња се да је С.С. на овај начин прибавио привредном друштву “Цоја промет" противправну имовинску корист у износу од 104,86 милиона динара.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.