ОДЛАЗАК на купање, у уторак поподне у бари „Мутњачи“ недалеко од Мошорина, био је највероватније фаталан за млађаног Милана Гаврића (14) из Ђурђева, иза кога су на обали остале папуче и бицикл којим се довезао до тог места удаљеног неколико километара од његове куће.

Према тврдњама комшија, пристиглих у кућу породице Гаврић у ђурђевачкој улици Лазе Костића 14, Милан и један његов другар су се одвезли бициклима до те баре, односно језерцета у мошоринском атару у намери да се окупају.

Када су ушли у мутну воду Милан је после неколико метара нестао испод површине а други дечак је дојурио до Ђурђева и обавестио његову мајку о томе шта се догодило.

- Дечакова мајка Мира Гаврић позвала је Хитну помоћ и полицију и одјурила на њиву, где су њен муж Стојко и свекар Милан шпартали кукуруз – прича за „Новости“ комшиница породице Гаврић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТУГА У ПЛАНДИШТУ: Дете се удавило у дворишту

Миланов отац Стојко и стриц Саво још су тамо код баре „Мутњаче“, где рониоци Жандармерије настоје да пронађу несталог дечака, каже кроз сузе његов деда, по коме је Милан, матурант ђурђевачке осмолетке, добио име.

- Отишао је да се окупа, заувек. Милан ми је био први унук, мој мезимац. Желео је да се упише у средњу пољопривредну школу у Футогу... Јој, шта нас снађе – завапио је деда док се многобројни пријатељи, комшије рођаци окупљају у дворишту домаћинске куће Гаврића.

Његов син и снаха имају још двоје деце, Луку који иде у трећи и Милицу, ученицу шестог разреда.

- Милан је изузетно добро и вредно дете. Помагао је свом оцу у пољу и другим пословима. Хтео је и од да се бави пољопривредом кад заврши школу, а отац му је у близини купио кућу, да има свој дом кад буде имао своју породицу – прича неутешна тетка Смиља. Ту је и друга тетка Дуја, а трећа Љиља стиже авионом из Шведске.

До касно у ноћ није било информације да је дечаково тело пронађено у мутној води „Мутњаче“.


ЖРТВЕ

У Бари „Мутњачи“ протеклих година страдало је много мештана из Ђурђева, Шајкаша и Мошорина. – То је вода са различитим дубинама и температурама, небезбедна за купање. И ја сам могао да настрадам пре двадесетак године, једва сам испливао – каже за новости Ђурђевчанин Жарица Мушицки.