Бежао од полиције па хтео да се убије, рањена жена и њен бивши супруг и даље критично

Е. Б. Р.

уторак, 11. 06. 2019. у 16:49

Бежао од полиције па хтео да се убије, рањена жена и њен бивши супруг и даље критично

Место где је Драгослав пуцао,фото К.Михајловић

Драгослав Ј. (25) у Блоку 45 из ватреног оружја ранио супругу Теодору Ј. (25), а потом покушао да изврши самоубиство

ДРАГОСЛАВ Ј. (25), који је, како се сумња, у понедељак увече, у Блоку 45 на Новом Београду, из ватреног оружја ранио своју супругу Теодору Ј. (25), а потом покушао да изврши самоубиство и даље је у критичном стању. Теодора, која је задобила три прострелне ране у груди, смештена је на одељење интензивне неге Ургентног центра и лекари прате њено стање. У тренутку пуцњаве, поред њих се у колицима налазила и њихова беба, која је колима Хитне помоћи превезена у Институт за мајку и дете.

Према незваничним информацијама, супружници су били у процесу развода, а у понедељак увече су се састали у Улици др Ивана Рибара како би заједно прошетали дете. Убрзо је дошло до несугласица, које су прерасле у жучну расправу. Драгослав је потом, наводно, посегнуо за пиштољем и испалио више хитаца у Теодору, а затим кренуо да бежи кроз парк. Полицајац, који се у том тренутку затекао у овом делу Новог Београда, одмах је кренуо за њим. Када је видео да ће га полицајац стићи, Драгослав је, наводно, извадио пиштољ и пуцао себи у главу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДРАМА У НОВОМ БЕОГРАДУ: Пуцао у супругу, па у себе док им је беба била у колицима

- Седела сам на тераси када сам чула пуцње. Непосредно пре тога се неко расправљао испод прозора, па нисам ни обраћала пажњу - прича једна од станарки из зграде на броју 111, код које се несрећа догодила. - Скочила сам када је припуцало. Видела сам девојку која је лежала на асфалту, била је у свесном стању и младића који је отрчао кроз парк.

Убрзо се на месту несреће појавио велики број припадника полиције, који су обавили увиђај. На паркингу су и у уторак били видљиви трагови крви и сломљеног стакла, јер је један метак погодио аутомобил који је био паркиран у близини. Срећом, нико од пролазника и малишана који су се играли у оближњем парку није повређен.

Пронађен пиштољ, фото И.Маринковић

- Шетала сам пса када су деца почела да беже на све стране. Нека од њих су викала да мртви људи леже у парку - прича Јована Р. - После свега неколико минута чуле су се сирене, а у блоку је убрзо било неколико полицијских аутомобила и двоја кола Хитне помоћи. Добро је да нико од деце није страдао, јер је насеље пуно малишана који се увече играју око зграда.

Према незваничним сазнањима, Теодора се са бебом недавно иселила из стана у Сурчину, где су супружници заједно живели, и вратила се код родитеља на Нови Београд. Драгослав је, како сазнајемо, имао и забрану приласка својој супрузи.

Увиђај, фото И.Маринковић

УБИЈЕНО 10 ЖЕНА

ОД почетка године, у Србији је убијено десет жена у породичном насиљу, а само у последњих неколико недеља страдало је пет жена. Подаци говоре да свака трећа жртва насиља претходно пријави супружника или партнера, којем буде додељена забрана приласка.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације