ТРЕЋИ основни суд у Београду најавио је на претресу могућност привођења модног креатора Дарка Костића на следеће рочиште, јер се није појавио у суду, иако је о томе био уредно обавештен. Костићу се суди због оптужби за полно узнемиравање, недозвољене полне радње, поседовање и омогућавање уживања опојних дрога, а наводно једна од његових жртава је и малолетни дечак.

Председница судског већа рекла је пуномоћнику оптуженог Костића да о новом датуму заказаног суђења обавести и лично модног креатора, тим пре јер је на претходном претресу судија рекла да он "обавезно" мора да се појави, што није испоштовано.Прочитајте још - Дарко Костић дошао на суђење: Нисам крив


- Обавестите оптуженог да је ово озбиљан предмет и да се не игра - рекла је судија пуномоћнику Дарка Костића, наглашавајући да ће, уколико не оправда свој изостанак, модни креатор бити приведен уз помоћ полиције на следеће суђење које је заказано за 30. јул.

На претресу нису се појавили Костићеви адвокати јер су на годишњем одмору, о чему су уредно обавестили суд. Такође, није био ни оштећени Б. Ш. (22) и суд нема доказа о томе да је уредно примио позив, док је Л. Ј. (15), саслушан пред судом на претходом суђењу, без присуства јавности, а у интересу заштите оштећеног малолетника.