ДЕТАЉИ СМРТИ ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ АЛЕКСАНДРОВЦА: Лекари из два града узалуд покушавали да је оживе

С. Бабовић

понедељак, 10. 06. 2019. у 18:54

ДЕТАЉИ СМРТИ ДЕВОЈЧИЦЕ ИЗ АЛЕКСАНДРОВЦА: Лекари из два града узалуд покушавали да је оживе

Болница у Крушевцу, фото С.Бабовић

Девојчица З. М. (14) затечена је без свести око 16 сати на улици у Александровцу

АЛЕКСАНДРОВАЦ - КАКО незванично сазнају “Новости”, девојчицу М.З.(14)из места Кожетин код Александровца, која је преминула у понедељак поподне, након што је изгубила свест на путу, покушали су да реанимирају лекари из два града. Несрећна ученица најпре је колима са лица места пребачена до Дома здравља “Др Добривоје Гер. Поповић” у Александровцу, а александровачки лекари су покушали реанимацију и у санитету.


По пријему на Одељење интензивне неге Опште болнице у Крушевцу је такође покушана реанимација али, на жалост, сви покушаји лекара да је спасу нису давали резултата. Могли су само да констатују смрт. У Дому здравља у Александровцу сведоче за “Новости” како је ученица најпре до њих пребачена.


- Колима је одмах превезена до наше здравствене установе, после чега смо је у пратњи комплетне медицинске екипе (два лекара и медицински техничар) и осталу логистику транспортовали до болнице у Крушевцу - предочава за “Новости” др Стаменко Костов,директор Дома здравља “Др Добривоје Гер.Поповић”. - Све што је могло да се пружи, пружили смо, и у Крушевцу су колеге пробале, али на жалост, догодио се најгори исход.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗАКАШЉАЛА СЕ И КРВ ЈЕ КРЕНУЛА: Девојчица (7) из Београда преминула шест дана после операције крајника

Покојна девојчица М.З. (идентитет познат редакцији) похађала је седми разред Основне школе “Аца Алексић” у Александровцу. Родитеље у месту Кожетин где живе знају као изузетне и вредне људе. Поред М.З, имају и старију ћерку, гимназијалку и млађег сина. Многи мештани Жупе спремали су се да крене пут Кожетина како би били уз породицу у најтежим тренуцима.

Болница у Крушевцу, фото С.Бабовић


Према незваничним сазнањима, девојчица је кренула на тренинг, а у тренутку када се срушила на земљу, била је сама. Како је потврђено “Новостима”, обдукцију је наложило Више јавно тужилаштво у Крушевцу и она ће бити обављена у уторак. Очекује се да након обдукције буде познато више детаља који могу да расветле трагедију.


Мештани Александровца су одмах по добијању ужасних вести о смрти своје мале суграђанке почели да се присећају ужасне трагедије у којој су страдале, такоже врло младе девојчице: две добре другарице у Жупи, које су биле тек нешто мало старије од М.З. Жупљанке Анђела Бачевић (15) и Ивана Ивановић (15) погинуле су од удара грома крајем јула 2016.године у Крушевачкој улици у ширем центру Александровца. Анђела је преминула на лицу места, а око три сата касније, након неуморних покушаја да је реанимирају, у крушевачкој болници издахнула је и Ивана.

Александровац, фото С.Бабовић

ФУДБАЛЕР ПРЕМИНУО НА ТЕРЕНУ


СМРТ М.З.(14) није, на жалост, прва коју је младу особу изненада погодила у Расинском округу. Млади фудбалер Стефан Тодоровић (19) из Обрежа преминуо је на пријатељској,т ренинг-утакмици у Ћићевцу и пре него да званично заигра за нов клуб ФК “Јухор” из Обрежа. Играчи и лекари Дома здравља у Ћићевцу, покушали су да га оживе, али фудбалеру није било спаса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације