ПОЛИЦИЈА у Панчеву ухапсила је Зорана С. (56) због сумње да је У понедељак, око 11 сати, из ватреног оружја упуцао и ранио бившег боксера Марка П. (48) из овог града. Пуцњава се догодила на углу улица Моше Пијаде и Кикиндске, у панчевачком насељу Котеж 2, на улазу у теретану "Фитнес џим", чији је власник Небојша К.

Према првим незваничним информацијама, Зоран С. је после вербалног, а потом и физичког обрачуна са Марком П., извукао оружје и испалио два хица у боксера. Један метак погодио га је у бутину, а други хитац му је окрзнуо главу.

На лице места убрзо су стигле екипе Хитне помоћи и полиције. Зоран С. је ухапшен и није пружао отпор, а повређени је превезен у панчевачку Општу болницу, а после указане лекарске помоћи је пуштен на кућно лечење.Прочитајте још - ПУЦЊАВА У ПАНЧЕВУ: Устрељен у стомак након што је одвео дете у вртић (ВИДЕО)

Након привођења, због сумње да је извршио кривична дела убиство у покушају и недозвољено ношење ватреног оружја, против Зорана С. је, по налогу тужилаштва, одређено полицијско задржавање до 48 часова, до када ће бити саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

Станари насеља Котеж 2 кажу да не знају шта је довело до свађе и пуцњаве у њиховом крају. Али, веле да и Зоран С. и Марко П. слове за "јаке људе" и да су се, вероватно, споречкали око престижа у граду и спортовима које промовишу. Наиме, Марко П. је познат у граду као боксер, док је Зоран С. инструктор борилачких вештина у панчевачкој "Српској Спарти".