ИВАНА Туловић, бивша супруга сведока сарадника Љубише Бухе Чумета, негирала је у петак пред Првим основним судом у Београду да је својевремено пред Трећим судом, где се водио поступак против Бухе, лажно сведочила.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Тужилаштво оптужило Бухину супругу за лажно сведочење

Тужилаштво тврди да је оптужена приликом одговарања слагала да није потписала потврду од 17. новембра 2014. године да је Љубиша Буха приликом боравка у притвору користио лек "лепонекс". Наводно је нетачно и да јој две године није давао алиментацију, као и да јој је претио када га је посетила у затвору у Падинској скели. Буха је након тог суђења, током кога је одговарао због прикривања украденог "ферарија", претње полицајцу и ометања истаге, осуђен на две године и осам месеци затвора.

- Не осећам се кривом - казала је у петак Ивана Туловић, наглашавајући да ће се сама бранити, због чега није ангажовала адвоката. - На суду сам говорила само истину, а он је против мене поднео више од 30 кривичних пријава, од којих је већина одбачена.
Туловићева је током уводног излагања тражила да Чуме буде непосредно саслушан, за разлику од заменика тужиоца који је предложио да се изврши увид у његов исказ. Међу сведоцима, оптужена је предложила и министарску правде Нелу Кубуровић, како би она објаснила "да ли је уобичајено да Тужилаштво не реагује на њене тврдње да је Буха убица".

Одговарајући на питања суда, а везано за њене личне податке, Туловићева је казала да "не зна да ли је удата или разведена":

- Два пута нас је суд разводио, али смо улагали жалбе и не знам докле је то стигло.


СЛЕДЕЋЕГ МЕСЕЦА НА СЛОБОДИ

ЉУБИША Буха издржава јединствену казну од четири године и осам месеци затвора пошто су му спојене три затворске казне, а пуна казна му истиче за месец дана. Он је, иначе, био сведок сарадник у поступцима који су се водили против оптужених за убиство премијера Зорана Ђинђића и припадника "земунског клана" због низа убистава и отмица.