У ПОЖАРУ који се у понедељак око 17 часова догодио у Улици акробате Алексића, у насељу Камендин у Земун Пољу, живот је изгубио Сенад П. (32), док је троје његове деце спасено.

Према речима очевидаца, из стана на другом спрату чула се вика деце која су запомагала са терасе. Буку је најпре чуо комшија са спрата изнад који је био на тераси. Сусед са спрата је у помоћ позвао двојицу младих комшија Богдана и Данијела, који су брзо притекли у помоћ и извукли троје деце из задимљеног стана.

После спасавања деце јунаци из Камендина су се још једном вратили до стана у покушају да помогну власнику, али до њега није могло да се дође због дима. Екипе ватрогасаца и полиције су благовремено стигле на лице места и извршиле увиђај. Како је потврђено нашем листу, дежурна ватрогасна екипа је изнела власника стана на душеку. Екипа Хитне помоћи је 40 минута покушавала да оживи Сенада П. али није успела. Могући узрок пожара, по тврдњи очевидаца, је ћебе које се запалило и које је екипа "Новости" затекла на тераси изгорелог стана.


Прочитајте још - ФОТО+ВИДЕО: Изгорела радња "Схоп&Го" код земунске Медицинске школе

- Ово је трећи пожар у насељу Камендин 1 у последњих пола године. Слични инциденти су се дешавали раније, али у последње време су учестали - рекао је један од управника зграде у којој се догодио пожар.

Насеље Камендин већ дужи временски период важи за једно од најнесигурнијих у Београду. Само у току прошле недеље у овом делу града догодила се велика туча када је више десетина младића наоружаних палицама и бакљама напало ромску децу која су се у том тренутку налазила на улици.