Растодер носио поруку у еврима?

субота, 01. 06. 2019. у 21:39

Растодер носио поруку у еврима?

Сашa Синђелић

Нејасне околности привођења сарадника подгоричког интернет-портала „Стандард“ Самира Растодeра у Краљеву. Новац намењен сведоку Саши Синђелићу, тврди Демократски фронт

Српска полиција је у петак ухапсила уредника подгоричког портала "Стандард" Самира Растодера у близини Краљева, где је, како је саопштено из његове редакције, био на радном задатку.

Поред Растодера, приведен је и таксиста који га је возио.

Уредништво "Стандарда" је навело да је Растодер незаконито претресен и пуштен после шест сати незаконитог ислеђивања, а након што је уредништво портала његов "нестанак" пријавило црногорској полицији и упутило поруке на његов број да ће случај третирати као отмицу.

Портал "ИН4С" је објавио да су српске безбедносне службе пресреле Растодера, који је наводно носио 1.500 евра сведоку сараднику Саши Синђелићу у судском процесу за покушај терористичког напада, што је "Стандард" демантовао.

Поводом привођења Растодера огласио се и опозициони Демократски фронт (ДФ), који је у саопштењу навео да је специјални државни тужилац Миливоје Катнић "ангажовао" Растодера да Синђелића, сведока сарадника за покушај тероризма из 2016. године, "илегално" превезе у Црну Гору и уручи му извесну своту новца.

ТИШИНА

Из Министарства унутрашњих послова Србије и БИА до сада нису одговорили зашто је Растодер ухапшен и испитиван.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

KIrliv22

01.06.2019. 21:55

Otmica?Pa uhapsen je da objasni neke detalje sta je tu sporno vi ste 16 Srba osudili bez dokaza e gnjide ljudske

Kole Angelovski.

02.06.2019. 02:26

Sta da saopste,policajci su pravilno postupili Ali ne da Ga pustd pre nego ga dobro provre za mito koje je taj dopi.novi.trebo da uradi.Trebao je biti zadrzan.