ВЕСНА Ф. (24), из неготинског села Слатина, чију је трогодишњу ћерку Л. Ф. у својој кући у месту Прахово, како се сумња, насмрт претукао њен љубавник Зоран А. (29), пре две године је ножем насрнула на свог оца. У томе је тада покушао да је спречи супруг Драган Пурић (30), али је прошао са - убодном раном у бутини! Њена улога у монструозном убиству детета још није најјаснија, али се она тренутно налази у притвору.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Слагао да је мајка помогла у злочину?

Према причи Весниних укућана, Драган је, када су се узели, из родног Бора дошао да живи са супругом, њеним родитељима, бабом и млађом сестром у неготинској Слатини.

- Весна Ф. је, након што се пре пет година први пут породила, почела да оптужује Драгана да јој је упропастио живот - казују укућани. - Иако је супруг био добар према њој и надничио је да би издржавао породицу, она га је варала, и то није крила. Драган је преко свега прелазио, јер су, у међувремену, добили и ћерку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЈЕЗИВО ПРИЗНАЊЕ ОЧУХА ДЕВОЈЧИЦЕ: Био сам нервозан што плаче, шамарао сам је заједно са њеном мајком

Након рођења другог детета, Драган је супрузи рекао да је "брука да му то више ради, јер му се смеје цело село". Тада су се посвађали, а Весна Ф. је супруга пријавила за - насиље у породици!

- Драгану је тада била изречена забрана приласка кући, па је месец дана спавао у селу код Весниних рођака - прича Веснина фамилија. - Врхунац је био када је Весна пре око два месеца почела да се, посредством друштвених мрежа, дописује са Зораном А., са којим се, док је била девојка, кратко забављала.

Кућа у Прахову где се догодио злочин

Убрзо након тога, она је побегла код Зорана у Прахово, а мужа је слагала да иде код другарице на рођендан. Драган је убрзо сазнао где му се супруга налази, али, каже, није смео да оде и да покуша да је врати јер му је она претила да ће га пријавити полицији, као што је већ и чинила, и да ће му узети и сина.

- Због тога сам и позвао Зорана и казао му да ми врати супругу, на шта ми је он одговорио да "није знао да је Весна удата" - испричао је, за "Новости", Драган. - Слутио сам да ће овако нешто да се деси, а то сам и Весни казао. Међутим, страх да ме Весна не пријави и не узме ми и петогодишњег сина, спречио ме је да одем у Прахово. Али, боље да сам отишао. Ја бих, сигурно, био у затвору, али би моја ћерка била жива.

СЛИКА НА ПРОФИЛУ

ДРАГАН Пурић је, након што му је дете убијено, уместо своје, као профилну фотографију на свом фејсбук-профилу поставио слику своје ћерке. Такође, променио је и позадину на свом профилу на тој друштвеној мрежи, јер је и на њој поставио фотографију Л. Ф.