НА Новом бежанијском гробљу у Београду је сахрањена Јелена С. (52), мајка двојице дечака од 13 и 11 година, коју је пре четири дана у породичном стану на Врачару, како се сумња, ножем усмртио супруг Бошко С. (44). Он је потом покушао и себи да одузме живот, пресекавши вене на обе руке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРАГЕДИЈА НА ВРАЧАРУ: Саслушан Бошко С. због убиства супруге

Тихо и достојанствено, на вечни починак, после опела, Јелену су испратили најближи чланови породице - синови Игор и Борис, мајка Милица, брат Милутин, као и још стотинак рођака, комшија, пријатеља... Још у капели, несрећна мајка, грцајући у сузама, дозивала је своју ћерку:

- Јелена, око мамино, шта то би? Зашто ми те узеше? Шта ће деца без мајке сада? Ко ће их одгајати, пазити и мазити?

Ни Јеленин брат, као ни остали присутни на сахрани, нису крили сузе и тугу за изгубљеним драгим бићем. Ипак, све је највише потресла туга и плач Јелениних синова. Полако корачајући иза кола и сандука у којем је лежала њихова мајка, док су их рођаци придржавали, ишли су поворком ка месту где је који минут касније сахрањена њихова мајка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ НА ВРАЧАРУ: Избо жену док су деца спавала

Иначе, међу присутнима на сахрани се, као и када се трагедија догодила, могла чути иста прича и неверица због онога што је, наводно, Бошко учинио.

- У шоку сам и и даље, не могу да верујем шта се догодило. Не знам шта је Бошку "пукло" у глави да уради тако нешто и убије Јелену коју је обожавао - прокоментарисала је једној пријатељици Бошкова сестра која је, такође, присуствовала сахрани.

Готово идентичну причу имали су и остали. Сви су у неверици, а неки су коментарисали да, ако је истина да је до трагедије дошло због наводних нагомиланих дугова, то није био разлог да Бошко убије супругу и остави децу без родитеља:

- Страшно је кад људи западну у проблеме и не знају како да испливају из њих. Али, дугови се дају вратити, сви проблеми некако решити. То није разлог да неког или себе убијеш. Сада су, нажалост, најнесрећнија деца. Сахранише мајку, а отац им је у затвору. Шта ће са њима бити и како ће се малишани изборити са свим тим?! Шта ти је живот, у секунди се сруши живот целој породици. Страшно - кроз сузе је прокоментарисала једна старија комшиница несрећне породице.

БРАНИО СЕ ЋУТАЊЕМ

БОШКО С. је, после полицијског задржавања, доведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Београду. Како сазнајемо, он није изнео одбрану, односно, одлучио је да се брани ћутањем. На терет му се ставља кривично дело убиство.

На предлог надлежног тужилаштва Виши суд одредио му је притвор до 30 дана по свим законским основама.