У АКЦИЈИ новосадске полиције, у понедељак је, пола сата пре поднева, на Рибарском острву код Бродоградилишта, после тродневне непрекидне интензивне потраге, ухапшен Горан Јанковић (37), осумњичен за троструко убиство. Он се терети да је прошлог петка ударцима чекићем насмрт претукао супругу Мирјану Јанковић (32) и њене родитеље Наду (57) и Бранислава Пајића (57). Монструозни злочин се догодио наочиглед његових и Мирјаниних малолетних синова.

Прочитајте још - СРБИЈА ШОКИРАНА ЗЛОЧИНОМ У НОВОМ САДУ: Ујко, тата је убио маму, баку и деку

Тиме су пале у воду спекулације о томе да је можда извршио самоубиство или успео да се домогне границе и побегне у иностранство. Испоставило се да је један од могућих сценарија - да се налази на неком скровитом месту, био тачан.

Прочитајте још - ТРОСТРУКИ УБИЦА: Успео да побегне преко границе?

На броду усидреном на Рибарцу на Дунаву, њега је, како сазнајемо, у понедељак у преподневним сатима видео син Новосађанина који користи то пловило. На вратима брода нису били видљиви трагова обијања, па се верује да је улазио и излазио кроз прозор. Одмах је алармирана полиција, која се већ налазила на Рибарцу и претраживала терен. Њени припадници су муњевито реаговали и ухапсили осумњиченог. У џепу су му пронашли нож, али није покушао никога да повреди, нити се опирао када су му стављали лисице на руке.

УЗОРНЕ ПОРОДИЦЕ ПОЗНАНИЦИ и Горанове и Мирјанине породице, и за једне и за друге кажу да су биле вредне, радне и поштене. Нада и Бранислав су држали кафане у Футогу и на Новом насељу, док Горанов отац има камион и бави се превозом. Поједини, међутим, кажу да су трзавице у Горановом и Мирјанином брачном животу биле вишегодишње, и да га је она већ једном, после рођења првог детета, напустила, али су се убрзо помирили. Поново је од њега отишла 10. маја и са децом се склонила код родитеља. Њему је, наводно, тешко пало то што је супруга одвела малишане.

Према причама власника пловила на том делу Дунава, ухапшени је претходна два дана провео на броду на којем је ухапшен. Лађари су, наводно, у суботу видели неког човека како седи на прамцу, али нису обраћали пажњу на то. Нису ни сумњали да би то могао бити човек за којим се трага.

- Мислили смо да је неко од познаника власника бродића дошао да борави на води, јер није неуобичајено да се дозоли пријатељима да дођу кад нема власника - испричао је један од лађара. - У недељу увече неко је приметио да је у бродићу укључен телевизор и о томе је обавестио власника, мислећи да је овај заборавио да га искључи по поласку, јер није имао обичај да ноћива на Дунаву.

Овај је, како даље причају бродари, послао сина и он је искључио телевизор, после чега је отишао. У бродићу тада није било никога.

- У понедељак ујутро је, међутим, тај младић поново дошао на бродић да провери да ли је све у реду - наставља даље лађар. - Унутра је затекао њему непознатог човека, те је одмах алармирао полицију, која је већ претраживала тај терен. Приликом хапшења, осумњичени се није опирао, и наводно им је сам рекао да се ту налазио већ два дана. Јео је и пио оно што је нашао, чипс и друге грицкалице и чоколаде.

Осумњичени за троструко убиство је одмах спроведен у службене просторије новосадске полиције и по налогу надлежног тужилаштва одређено му је задржавање до 48 сати. После тога, он ће уз кривичну пријаву, која га терети за тешко убиство, бити доведен на саслушање.

Јанковић се сумњичи да је 24. маја у јутарњим сатима у кући у Улици Петефија Шандора 156 б ударцима чекићем по глави усмртио супругу Мирјану, таста Бранислава Пајића, а затим и ташту Наду Пајић, после чега је побегао. Све расположиве јединице новосадске полиције и жандармерије су трагале за осумњиченим, а у потери је био ангажован и хеликоптер који је свакодневно надлетао град и ширу околину. Полицијске патроле су биле видљиве на сваком кораку.

Јанковић је до куће Мирјаниних родитеља у новосадском насељу Телеп дошао и поред мере забране приласка и комуницирања, која му је изречена 11. маја, када га је супруга пријавила за насиље у породици. Он је, како се сумња, у наступу љубоморе и револтиран што га је Мирјана напуистила и одвела децу, дошао да се са њом расправи. У тренутку стравичног убиства у кући су била њихова два сина узраста од десет и три године.

Старији дечак је после стравичног злочина преко телефона позвао ујака и рекао да су мама, деда и бака убијени. Полицијска патрола је за свега неколико минута била ту, али је осумњичени успео да побегне и крио се све до преподневних сати 27. маја.

"ГОЛФ" НАЂЕН ИСТОГ ДАНА

ЈАНКОВИЋ је, како су "Новости" већ писале, возио "голф 2", који је пре годину дана купио од једног познаника. Тај аутомобил је, како сазнајемо, пронађен истог дана када је откривено троструко убиство. Налазио се недалеко од његове породичне куће у Адицама.