ЗА Гораном Јанковићем (37), осумњиченим за троструко убиство у Новом Саду прошлог петка, полиција је истог дана расписала потерницу, а о томе су обавештени и сви гранични прелази! Интензивна потера за њим и даље траје, али овај Новосађанин који је осумњичен за свирепо убиство супруге Мирјане Јанковић (32) и њених родитеља, Бранислава (57) и Наде Пајић (57), наочиглед двоје малолетне деце - још није пронађен.

Све јединице новосадске полиције и жандармерија су већ више од 72 сата непрестано на терену у потрази за осумњиченим. Ангажаван је и хеликоптер који надлеће шири рејон Новог Сада. Где је и шта је са њим још је у сфери претпоставки и нагађања. Сада се, како сазнајемо, могу чути спекулације да је Јанковић одмах у петак у јутарњим сатима, после крвавог пира у кући у Улици Петефи Шандора у новосадском насељу Телеп, успео да побегне ван града. Сумња се да се некако домогао границе и - да се крије у иностранству.

Један од познаника трагично настрадалог брачног пара и њихове кћерке, каже да је Јанковић извесно време, пре него што је отворио вулканизерску радњу, возио камион, те да су му због тога добро познати државни прелази. Како каже, могуће је да је ту чињеницу искористио како би се склонио. Додаје да је лако преко оближњег Ветерника и Футога, па преко Бачке Паланке, могао да стигне до границе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОЛИЦИЈА ТРАЖИ ТРОСТРУКОГ УБИЦУ НА ОВЕ ТРИ ЛОКАЦИЈЕ: Све су ближе откривању његових јатака

Претпоставка је и да је, схвативши шта је учинио, негде на неком скровитом месту извршио самоубиство. У нагађањима, где би могао бити, може се чути и варијанта да је успео да пронађе неко сигурно склониште, а полиција је, сазнајемо, проверила и евентуалне јатаке.

- За све би било најбоље да се убио - казује један познаник породице Пајић, која је пре четири дана на суров начин остала без три члана. - Тако не би морали да га гледају у судници.

У потрази ангажоване све јединице новосадске полиције


Засад није познато да ли је успео да побегне аутомобилом, али у дворишту породичне куће Јанковић у Адицама, нема његовог "голфа двојке", који је, како сазнајемо, пре годину дана купио од једног познаника. На улици је паркиран пикап са натписом вулканизерске радње, а унутра "опел".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СРБИЈА ШОКИРАНА ЗЛОЧИНОМ У НОВОМ САДУ: Ујко, тата је убио маму, баку и деку

- Човек који му је продао "голф", сазнавши за троструко убиство и ко је осумњичен, отишао је у полицију и рекао да су он и Јанковић 10. маја, дакле, дан пре него што је Мирјана поднела пријаву против супруга за насиље у породици, били у полицији како би средили папире у вези с тим аутомобилом - сазнајемо незванично. - То га је јако узнемирило и плашио се да би можда могао да има неких проблема.

Пријатељи жртава огорчени после злочина


Пријава коју је 11. маја Мирјана поднела против Горана због насиља у породици није једина. Раније, 2016. године, против њега је, како незванично сазнајемо, била поднета пријава, јер су у полицијској акцији код њега пронађене психоактивне супстанце и оружје за које није имао дозволу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРОСТРУКО УБИСТВО У НОВОМ САДУ: Убијена жена и њени родитељи (ФОТО)

Због насиља у породици, њему је 11. маја изречена мера забране приласка и комуницирања, али је и поред тога, 24. маја дошао до куће Мирјаниних родитеља, где се склонила са њиховим малолетним синовима, и како се сумња, ударцима мацолом по глави усмртио супругу, таста и ташту.

ПОЛИЦИЈА ОБЕЗБЕЂУЈЕ КУЋЕ

ПОЛИЦИЈА и даље обезбеђује кућу Пајићевих у Улици Петефи Шандора, у којој се догодило троструко убиство. Патрола МУП виђена је, такође, и испред куће Јанковића у Ветерничкој улици у Адицама.