КАРОЉ Лудман (58) из Мола у Бачкој, налази се на лечењу у болници у Сенти и опоравља се, након што је, како се сумња, полио бензином и запалио супругу Славицу (47) у ноћи између петка и суботе. Несрећна жена преминула је на лицу места, а Лудман је задобио опекотине по рукама и лицу када је, наводно, покушао да угаси буктињу у коју је претворио своју жену.

Испред болничке собе осумњиченог је полиција, јер му је одредила задржавање до 48 сати, а он се води као ухапшено лице. Како "Новости" сазнају, он није животно угрожен, стање му је стабилно, али још није саслушан, јер је важније да се опекотине санирају.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ У МОЛУ: Супруг жену полио бензином и запалио


- Засад је једино извесно да Карољ, који је дијабетичар, није покушао да се убије превеликом дозом инсулина и да нико није присуствовао овој трагедији. Њих двоје су се посвађали, јер је Карољ тражио да му Славица помогне око инјекције, али је она то одбила и наставила да лежи у кревету. Он се разљутио, избила је свађа. Он је био љубоморан због њених дружења и излазака са пријатељицама. Изашао је потом у двориште, узео канистер са бензином, вратио се, а онда наводно полио жену па је запалио - каже извор "Новости" .

Славица Лудман Фото Приватна архива


Незванично сазнајемо, има доста сведока који су Кароља затекли да седи испред куће када су позвали полицију.


ВАТРОГАСЦИ

Пожар се са тела убрзо проширио на кућу, па су дим из дворишта Лудманових приметиле прво комшије и позвале полицију. Ватрогасци су локализовали ватру и спречили да кућа потпуно изгори, а лекари су затекли угљенисано тело жене.