ТРОСТРУКО убиство у Новом Саду, када су у породичној кући брутално ликвидирани супружници Нада (57) и Бранислав Пајић (57) и њихова кћерка Мирјана Јанковић (32), а за чију је смрт осумњичен Горан Јанковић (37), зет, односно супруг трагично настрадалих, догодило се, како сумњају истражни органи, због љубоморе помешане са алкохолом. Злочинац, од петка ујутро када се трагедија и догодила, као да је у земљу пропао, а новосадска полиција и жандармерија трагају за њим.

По свему судећи, револтиран Мирјанином одлуком да га напусти и тако прекине дугогодишње злостављање које је трпела у браку, Горан је у петак ујутро, и поред забране приласка и комуницирања, изречене 10. маја, дошао до куће Пајићевих у Улици Петефи Шандора 156 б у новосадском насељу Телеп, где се Мирјана склонила са двојицом малолетних синова. Она и њени родитељи усмрћени су ударцима тупим предметом, мацолом, по глави, а у том тренутку су у кући била његова и Мирјанина деца.

- То нормалан не би учинио - вели нам један Горанов познаник. - Додајући да је сигурно био под дејством алкохола, а можда и још нечег. - А уз то, још је био и љубоморан. Све то је на крају, нажалост, довело до ове велике трагедије. Знам да је, док је био млађи, био враголаст и да су га звали Лепак, вероватно због тога што је "дувао".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СРБИЈА ШОКИРАНА ЗЛОЧИНОМ У НОВОМ САДУ: Ујко, тата је убио маму, баку и деку


У кући трагично настрадалих - мук! Ни јуче нико није имао снаге да говори о страшној несрећи која их је заувек завила у црно. Сада им је, вели један од рођака, најважнија брига о Мирјаниним малишанима.

- Код ујака су, и хвала богу, после свега су психички добро - казује нам овај човек, инсистирајући да му се не објављује име. - Мирјанин брат је преузео бригу о дечацима, па сад у кући има троје деце.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРОСТРУКО УБИСТВО У НОВОМ САДУ: Убијена жена и њени родитељи (ФОТО)

У оближњем насељу Адице, где је породична кућа Јанковића, и из које је Мирјана са децом отишла након што је 10. маја пријавила супруга за породично насиље, мештани нису вољни да причају о троструком злочину. Кажу да познају породицу, али да немају ништа лоше да кажу о њима. На сваком кораку су полицијске патроле, а људи су се увукли у куће и пролазници на улици су ретки.

- Шта се тачно дешавало у њиховој кући, између четири зида, не знамо, али нису деловали као проблематична породица - каже један од познаника Јанковића. - Вероватно није био при чистој свести када је могао тако нешто да уради. Ратних деведесетих доселили су се из Херцеговине у Нови Сад, а касније су направили кућу у Адицама.

Полиција и комшије на месту злочина


У шоку су и стални гости кафане "Санрајс" на Новом насељу, коју су Нада и Бранислав држали дуги низ година. За обоје, а за посебно Наду, имају само речи хвале.

- Звали смо је мајка Тереза, јер је свима, овде у крају, несебично помагала - скрушеним гласом говори Живота Шолак. - Решавала је наше проблеме, а о својима никада није причала, а сигурно их је имала.

Породична кућа Јанковића у насељу Адица


БОРБА ПРОТИВ НАСИЉА - ОБАВЕЗА

ПРЕДСЕДНИЦА Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић каже да је борба против насиља над женама и децом заједничка борба државе и да је неопходно да свако да свој допринос. Она у саопштењу истиче да није довољно да саосећамо када се насиље догоди, а да о насиљу ћутимо и ништа не предузимамо.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРОСТРУКИ УБИЦА ГОРАН ЈЕ НЕСТАО ПРЕ ВИШЕ ОД 30 САТИ: Цео Нови Сад на ногама, постоје само два могућа сценарија


ЗАБРАНА ЗА НЕКЕ НЕ ЗНАЧИ НИШТА

КООРДИНАТОРКА Сигурне женске куће Весна Станојевић сматра да забрана приласка није увек лоша мера, али да неким насилницима то ништа не значи.

- На многе насилнике то утиче, неће да је прекрше, јер знају шта после тога следи. Али, има и оних којима то не значи ништа, који не доживљавају ту меру као нешто што може њих да угрози - рекла је Станојевићева за ТВ Прва.


НЕПОЗНАТО ВРЕМЕ САХРАНЕ

КАДА ће супружници Пајић и њихова кћерка Мирјана бити сахрањени, још није познато. Рођаци кажу да чекају да се заврше све неопходне процедуре, како би могли да организују последњи испраћај.