Велика породична трагедија догодила се у ноћи између петка и суботе у општини Мол, на северу Баната, када је Карољ Лудман (58) у породичној кући, супругу Славицу (47) најпре полио бензином, а потом запалио. Када је видео шта је урадио, Карољ је покушао да угаси буктињу у коју је претворио своју жену, али у томе, наравно, није успео. Потом је себи убризгао већу количину инсулина, јер је био дијабетичар, вероватно, очекујући да ће тако и себе уништити. Он се сада налази у болници, али не зног инсулинавећ због опекотина које је задобио покушавајући да спасе оно што се спасити може.


Међутим, у кући се у међувремену проширио пожар, па је неко од комшија приметио ватру и позвао полицију, а након њих за овај догађај сазнали су и ватрогасци и Хитна помоћ, па је ватра угашена и спречено да кућа Лудманових потпуно изгори.

- Шта се тачно догодило у кући Лудманових и шта је довело до овакве трагедије и сурове смрти жене, још није познато. Није познато да ли је жена запаљена док је спавала и да ли је пре трагедије било свађе или туче супружника. Не знамо да ли је она за живота имала повреде, јер су истражитељи затекли угљенисано тело, док Карољ има опекотине. Више ћемо знати након обдукције тела. Тачно је да је он себи дао већу количину инсулиа - сазнају “Новости” од извора блиског истрази.


СРБИЈА ШОКИРАНА ЗЛОЧИНОМ У НОВОМ САДУ: Ујко, тата је убио маму, баку и деку

Много је још непознатих детаља ове трагедије која је потресла Мол и околину, а због своје суровости и севрени Банат. Нагађа се ид а је Карољ бензин узео из канистра који се налазио у колима. Истражним органима можда ће све бити јасније ако од Кароља Лудмана успеју да добију изјаву, јер се он сада налази у шок соби Опште болнице у Сенти. Лекари су му спасили живот, али још није у стању да говори о оном што је учинио.


У кући Лудманових у Молу и током поподнева је трајао увиђај. Комшије су шокиране оним што се догодило и нису желели јавно да коментаришу ову ужасну трагедију. О Карољу и Славици лепо су причали:

- Она је била спремачица у сеоској основној школи, а Карољ је услужно постављао свадбарски шатор. У овом делу Бачке организовао је многа свадбена весеља. Некада је радио у ресторанима. Родом је из Бечеја, а у Молу је основао породицу. Њих двоје имају сина. Кароље је био вредан, доста је радио икао је дијабетичар. Мислили смо да лепо живе – било је све што су комшије хтеле да кажу.

Према неким информацијама, Лудманови нису имали сукоба за које би знале социјалне или друге установе, није било пријава полицији за насиље у породици, па није јасно шта је испровоцирало Кароља да на овако страшан и сурова начин усмрти своју жену.


ЉУБОМОРА УЗРОК?

Карољн и Славица имају сина Сашу, за којег комшије кажу да је фин. добар и лепо васпитан младић. Међутим, као могући узрок ове трагедије спомиње се и Карољова љубомора, је је, наводно, Славица у последње време изазила са другарицама и на друштвеним мрежама објављивала фотографије.