ПЕНЗИОНЕРКА Зорица М. (73) пронађена је мртва у свом стану у ширем центру Крагујевца, а истрага ће показати када је и како преминула. Комшије претпостављају да је у стану била мртва чак три године!?

Прочитајте још: УЖАС НА ДУНАВУ: Из реке извучено тело жене

После писања локалних медија о њеном мистериозном нестанку, полиција је прексиноћ ушла у њен стан у насељу Мала вага и у кревету затекла беживотно тело. Према незваничним информацијама из полиције, пензионерка је највероватније преминула природном смрћу. Надлежно тужилаштво наложило је обдукцију и након тога би требало да се поуздано сазна узрок смрти, као и када је жена тачно преминула.

Према речима комшија са којима смо у среду разговарали, реч је о особи која се није много дружила са осталим станарима зграде у Улици кнеза Милоша. Управник зграде Зоран Савић каже да су се гомилали рачуни у њеном сандучету и да је због тога "посумњао" да јој се нешто догодило.

Прочитајте још: УБИСТВО ПЕНЗИОНЕРА: Ђорђа усмртио још уочи Ђурђевдана

- Случај сам пријавио полицији 2018. године. Није било одговора. Распитивао сам се о њој код комшија и родбине, али нико није знао где је - прича Савић.


Поново је, каже, пре неколико дана упутио захтев полицији, која је после одлуке надлежног тужилаштва ушла у стан и у кревету затекла мртву жену. Комшије причају да се није осећао никакав непријатан мирис, па су веровали да она и није у свом стану.

Комшиница Надежда Тодоровић, која се раније највише и дружила са несрећном женом, прича да је Зорица дуго живела у Београду, да је често знала да оде и у иностранство и није се много дружила са другим станарима. Зато нико и није поузданије знао где је и да ли јој се нешто десило.

После смрти мајке и брата, Зорица је живела сама у трособном стану. У полиција наводе да је имала пријављену адресу становања у Београду, да јој нека даља родбина живи у иностранству, па су и с њима контактирали и тек онда, у присуству комшија, ушли у стан у Улици кнеза Милоша.

НА СПОМЕНИКУ 2046. ГОДИНА

ЗОРИЦА М. се, кажу комшије, није удавала, нема потомство, а родитељи и рођени брат, који се такође није женио, поумирали су. Ближих сродника нема. На споменику породичне гробнице на Варошком гробљу, на парцели 67/А уклесани су датуми рођења и смрти њених родитеља и брата, а испод Зоричине слике стоји 1946 - 2046!? Шта је разлог и да ли је можда Зорица сама затражила то од неког каменоресца знајући да нема ко то да учини после њене смрти, утврдиће истрага.