Виши суд у Зајечару правоснажно је осудио на годину дана затвора некадашњег председника Скупштине општине Зајечар Сашу Мирковића због злоупотребе службеног положаја којом је градски буџет оштећен за око 14 милиона динара 2013. године, рекла је Танјугу портапролка зајечарског Вишег суда Светлана Миљковић.

Истом одлуком правоснажно је на условну казну затвора од осам месеци с роком провере од три године осуђена и његова тадашња сарадница Милена Трајковић.

Они су осуђени због кривичног дела злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, прецизирала је Миљковићева.

Овом одлуком одбијене су све жалбе и потврђена је првостепена пресуда Основног суда у Зајечару.

Прочитајте још - Саши Мирковићу због пакетића годину дана затвора

Мирковић је осуђен јер је прекорачивши границе својих овлашћења усмено наложио сарадници Милени Трајковић да изврши набавку робе, не придржавајући се Закона о јавним набавкама, а посредовао је и да Градска управа Зајечара од једног привредног друштва из Београда изврши набавку робе укупне вредности од 13.960.799,90 динара.

Тиме је причињена штета буџету Града Зајечара у поменутом износу.

Међутим, некадашњи естрадни менаџер је, у међувремену, незванично, отказао пуномоћје свом адвокату, па пресуда није могла да му буде уручена.

- Мирковић није примио пресуду јер се, по нашим сазнањима, крије у Македонији или на Косову и Метохији – сазнајемо од извора блиским истрази. – Бившем председнику СГ Зајечара је одузет пасош и забрањенио му је да напушта земљу, па он сада на овај начин избегава служење затворске казне. Уколико се у догледно време Мирковићу не уручи решење Вишег суда, за њим ће бити расписана међународна потерница.

Иначе, како се сумња, Мирковић, посредством друштвених мрежа и портала са којима се доводи у везу, објављује у наставцима приче за зајечарске судије, које доводи у везу са бројним криминалним и сексуалним аферама.