МОДНИ креатор Дарко Костић приведен је у ноћи између понедељка и уторка у центру Београда, након што је, наводно, после вербалног сукоба са једним од запослених, почео да ломи инвентар у познатој престоничкој посластичарници "Ђелато", у Улици маршала Бирјузова.

О инциденту је одмах обавештена полиција која је интервенисала и Костића, након што га је легитимисала, одвела на Војномедицинску академију, на Одељење за токсикологију, због сумње да је био у алкохолисаном стању или под дејством наркотика. Након тога, дизајнер је приведен у полицијску станицу Стари град. Против њега је поднета прекршајна пријава због нарушавања јавног реда и мира на јавном месту.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дарко Костић дошао на суђење: Нисам кривЗа ово дело, Закон предвиђа новчану казну од најмање пет хиљада динара, али уколико се утврди да је починилац некоме претио или довео до туче и повређивања, може допасти и у затвор.

Иначе, модни креатор обратио се у уторак пратиоцима на свом инстаграм-профилу образложењем:

- Извињавам се због нарушавања јавног реда и мира, обарања столице и разбијања пепељаре - написао је Костић на "Инстаграму".

Подсетимо, он је већ био у жижи јавности због различитих скандала. Он је сумњичен за два кривична дела полног узнемиравања, од којих је једно над - малолетним лицем. Такође, на терет му се ставља и по једно дело за омогућавање и уживање наркотика и недозвољено поседовање дроге.

Због ових оптужби, Костићу се тренутно суди у Трећем основном суду у Београду. Он је изнео одбрану пред судом тврдећи да му је све "намештено", те да је он жртва оних који га оптужују, а којима је интерес да, користећи његово име, "постану познати". Костић ће се, већ наредне недеље наћи пред судом, када би требало да буду саслушани младићи које је, према оптужници, модни креатор сексуално злостављао.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СУЂЕЊЕ КРЕАТОРУ: Дарко Костић није изнео одбрану

ЗАПОСЛЕНИ БЕЗ КОМЕНТАРА

У ПОСЛАСТИЧАРНИЦИ "Ђелато" у којој се догодио инцидент, у уторак нико од запослених није желео да коментарише случај.

- Не знам тачно шта се десило, осим приче коју сам чула од колега - каже девојка која је у уторак радила у посластичарници. - Добро је што је све прошло овако како јесте и да нико није повређен, а остало препустимо надлежнима. (А. В. В.)