Футог: У цистерни нађени мигранти без свести

Љ.П.

21. 05. 2019. у 15:36

Футог: У цистерни нађени мигранти без свести

Фото Љ. П.

У резервоару камиона у уторак у Футогу откривене четири особе у тешком стању. Хитно сви пребачени на одељење интензивне неге новосадског Ургентног центра

У цистерни камиона у Футогу, у уторак око подне, пронађена су четири млађа мушкарца у тешком стању, за које се претпоставља да су мигранти. Они су откривени када је возач камиона словеначких регистарских ознака, довезао возило на прање. Призор је био језив, мушкарци су лежали без свести и одатле су извађени уз помоћ ватрогасаца, а затим су хитно превезени у Ургентни центар у Новом Саду.

Код њих су наводно пронађена и документа, углавном авганистанска, а имали су и пртљаг. Камион је, како сазнајемо, до Футога стигао са Косова и Метохије, где је одвезао глукозу.

- После истоварања шећера, возач се упутио у централну Србију, а успут је направио паузу за одмор - сазнајемо од извора блиског истрази. - Верује се да су њих четворица, искористили тај тренутак и кришом ушли у празну цистерну и ту се сакрили. Возач камиона није приметио ништа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мигранти пронађени у муљачама за грожђе и испод шасија

Када је стигао у Футог, одвезао је камион да се цистерна опере, а када су отворили поклопац, угледали су четири мушкарца у бесвесном стању.

По речима др Иване Рамовић, портпарола новосадске Службе хитне помоћи, полиција им је јавила да су у Футогу пронађене четири мушке особе.

- Наше екипе су пронашле четири мушке особе старости између 20 и 30 година у тешком стању - казала је др Рамовић. - Један од њих је на лицу места интубиран и сви су превезени на реанимацију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мигранти пронађени у муљачама за грожђе и испод шасија


ТОПЛОТНИ УДАР

У Ургентном центру нам је потврђено да су примљене четири мушке особе са знацима топлотног удара и хипоксије.

- Сви пацијенти су животно угрожени и налазе се на Одељењу интензивне терапије Ургентног центра - каже Синиша Кнежевић, портпарол КЦВ. - Лекари спроводе мере реанимације и интензивне неге и лечења.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Sosa

21.05.2019. 20:33

Za moj život se ne bi tako borili!!! Nedavno sam hitnu čekala 2 sata a na ušivanje rane u U:C: 5.sati.

buki

21.05.2019. 22:00

Imamo li mi na granicama uopste skenere, pse i sta jos vec, i koristimo li to ako imamo? Čitajuci vesti sta sve prodje, stičem utisak kao da granica ne postoji.

Marko

22.05.2019. 13:54

@Buki, naravno da izmedju kosova i srbije ne postoji granica, a cisterna je trebalo da bude zakljucana