ГРАДСКОМ менаџеру Пожаревца, М. К.(56), и директору ЈКП „Водовод и канализација“, В.С. (45), одређен је притвор до 30 дана због сумње да су извршили кривично дело примање мита у износу од 300.000, односно 500.000 динара.

 Њима је притвор одређен након саслушања, у присуству адвоката које су сами ангажовали, пред замеником тужиоца Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву. Судија за претходни поступак одредио им је притвор да не би утицали на сведоке и да не би поновили дело за које се терете.

За време трајања истраге, која предвиђа саслушање сведока, преслушавање снимака прислушкиваних разговора и резултате одређених вештачења, они ће бити смештени у Окружном затвору у
Краљеву.

Прочитајте још - АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ПОЖАРЕВЦУ: Градски менаџер узео мито? (ВИДЕО)

Трећи ухапшени, З.Њ. (59), власник предузећа „Телекомуникација“ из Блаца, осумњичен за давање мита, прошао је без полицијског задржавања од 48 сати и без одређења притвора, јер је пуштен да се брани са слободе.

М.К. се терети да је, у просторијама Градске управе Пожаревац, примио мито од З.Њ. јер му је погодовао приликом јавне набавке за изградњу јужног слива кишне канализације у Пожаревцу, вредне 111 милиона динара. В.С. се терети да је од З.Њ. узео мито јер је претходно, у корист његовог предузећа, изменио услове конкурсне документације за јавну набавку за извођење радова на водоводној мрежи у Пожаревцу.