НЕЗАПАМЋЕН скандал догодио се у Народном позоришту у Београду, наводно је Танасије Узуновић (77) ударио шамар балерини Д.К. (31) после чега је реаговала полиција. Против познатог глумца поднета је прекршајна пријава у редовном поступку због нарушавања јавног реда и мира, а балерина је одбила лекарску помоћ.

Танасије Узуновић је, како преносе медији, рекао да није крив и да није ударио шамар балерини, иначе власници бифеа у Народном позоришту, где се десио инцидент, као и да није упознат са тиме да је против њега поднета прекршајна пријава.

- Дошао сам да одиграм представу "Пут у Дамаск". 33 године сам био члан Југословенског драмског позоришта, од 2001. године сам члан Народног позоришта, тамо сам пензионисан, али и сада имам пар наслова. Била је страховита бука. Славили су запослење у Народном позоришту. Нисам могао на миру да попијем кафу пре представе. Већ је све кретало у један незамислим призор - рекао је Узуновић.

Како је истакао након представе је требало да сачека ћерку у бифеу Народног позоришта, а бука је и даље била незамислива, да није могло да се седи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Необични Београђани: Танасије Узуновић

- Један господин ме је, такође, замолио да се видимо у клубу Народног позоришта, пре него што сам и знао шта се доле дешава. А из клуба се чула какофонија, било је незамисливо. Замолио сам га да попијемо пиће, али није желео ни да уђе унутра јер је била превелика бука - рекао је Узуновић.

Истакао је, да када је затражио од келнерице да се музика мало утиша, да му је она поручила да може да се жали искључиво газдарици.

- Тада је дошла та балерина, пијана, нагла ми се над уво и рекла: "Слушај, ја овде могу да радим шта хоћу. Ја плаћам Народном позоришту онолико колико ти никада у животу ниси зарадио". Рекао сам јој да пази шта прича и да мене то не интересује, да је то њена ствар. На то је она рекла да може да ради шта хоће. Инсистирала је да је то кафић и да нема везе са Народним позориштем. Тада сам је одгурнуо, а она ми је показала прст и рекла да ће да ми је*е матер - рекао је Узуновић за Пинк.

Нажалост, додаје Узуновић, нико од његових колега није био у клубу.

- Након свега један од балетана ми је саопштио да је дошла полиција, коју сам ја мирно сачекао и испричао сам и њима све ово и истакао да је то незамисливо понашање, да је Народно позориште стуб културе који захтева одређено понашање када се пређе његов праг - рекао је Узуновић.

Како каже, свако би требао да зна кодексе позоришта, да улазе у један храм где би требало да знају како да се понашају, а од тога, како додаје, ништа није било.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Холивуд руше скандали

Узуновић је још једном истакао да против њега није поднета пријава, али и додао, да, уколико су ипак поднели, а то ће како каже, проверити, да ће заправо он поднети пријаву.

- Ово може отићи у другом правцу и постараћу се да све добити свој прави ток - рекао је Узуновић, и додао да је ово наслеђена ситуација у овом позоришту која се не догађа први пут.