Суђење бившем фудбалеру: Ништа не знају о прању пара

Ј. Д. Љ.

20. 05. 2019. у 21:41

Суђење бившем фудбалеру: Ништа не знају о прању пара

Специјални суд у Београду

У суду саслушани сведоци у случају Зорана Његуша и осталих оптужених који се терете за прање новца. Акценат на фирми "Паркет планет", наводно власништво покојног Витомира Бајића

У НАСТАВКУ суђења бившем фудбалеру Зорану Његушу и још четворо који се терете за прање пара, у понедељак је у Специјалном суду саслушано троје сведока - Драгица Јањић, Мијомир Газдић и Дејан Цига Кнежевић, људи који су одраније познавали неке из петорке на оптуженичкој клупи и сарађивали с њима. Према тврдњама тужилаштва, оптужени су на своја имена пребацили имовину покојног Витомира Бајића, како она не би била одузета, и на тај начин су опрали паре и покуповали некретнине и локале.

Газдић је у свом сведочењу објаснио да ништа не зна о било каквим позајмицама или томе да ли се и шта дешавало између оптужених, па и сада покојног Витомира Бајића, који је био означен као припадник групе Дарка Шарића. Он је највише говорио о фирми "Паркет планет", која је, према тврдњама тужилаштва, била Бајићева. Газдић се изјаснио врло детаљно о томе да је, својевремено, био директор једног предузећа, које је захваљујући његовом труду и раду добро радило.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зоран Његуш: Уговори доказ порекла пара

- Са Бајићем сам се познавао пословно, а и виђали смо се од славе до славе - објаснио је сведок. - Управо он ми је понудио боље услове и препоручио ме Небојши Ђокићу (један од оптужених), код којег сам потом прешао да радим у фирми "Паркет планет". Ђокић, који се изјашњавао као шеф и власник компаније, био је коректан. Тражио је озбиљност, одговорност и квалитет у послу, јер је како је говорио, уложио много новца у фирму и наравно, очекивао је профит. Трудио сам се да што боље послујем, а мој задатак као директора био је да организујем посао, производ, испоруку... Мада, иако сам био директор, Ђокић ми никада није дозволио увид у финансијско пословање, па нисам знао ни колико је поруџбина, испорука, колика ја зарада.

Због овога је, како тврди Газдић, после непуних годину дана рада у Ђокићевој фирми "Паркет планет" напустио фирму.

Драгица Јањић, која је као представник своје фирме радила на куповини стана за Бајићеву удовицу, рекла је да не зна ништа о било каквим новчаним позајмицама између оптужених, нити за шта су и на који начин они улагали и трошили новац. Сличан исказ дао је и Дејан Кнежевић, који је признао да се одраније познаје са Његушем преко фудбала, као и са Бајићем.

Зоран Његуш / Фото Н. Скендерија

ЈЕДНА НАГОДБА

ОСИМ Зорана Његуша, који у потпуности негира извршење дела, на оптуженичкој клупи су и Драгиња Бајић, удовица Витомира Бајића, Небојша Ђокић, власник и директор фирме "Паркет планет", као и Раде Стакић, ауто-превозник из Ужица. На "листи" је био и држављанин Републике Српске Жељко Папић из Чајнича, али је он са Тужилаштвом склопио споразум о признању кривице и осуђен је на годину дана затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације