ФИНГИРАЛИ ИСПЛАТУ?! Ухапшено двоје осумњичених за злоупотребу службеног положаја

Љ. П.

20. 05. 2019. у 16:15

ФИНГИРАЛИ ИСПЛАТУ?! Ухапшено двоје осумњичених за злоупотребу службеног положаја

Фото: Depositphotos

Постоје основи сумње да су Д.Б. и Љ.К., у периоду од 2009. до 2011. године, део имовине АД „Будућност“ пренели предузећу „Градитељ НС“ за износ већи од 106,8 милиона динара

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су Д.Б. (69), бивше одговорно лице акционарског друштва „Будућност“, и Љ.К. (69), одговорно лице привредног друштва „Градитељ НС“, због постојања основа сумње да су починиле кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.


Прочитајте још:Запаљена канцеларија београдског адвоката Стевана Протића


Постоје основи сумње да су Д.Б. и Љ.К., у периоду од 2009. до 2011. године, део имовине АД „Будућност“ пренели предузећу „Градитељ НС“ за износ већи од 106,8 милиона динара, што је нижа цена од стварне вредности имовине.

Сумња се, како се даље наводи у саопштењу МУП-а, да су потом фингирали исплату дела купопродајне цене, сачињавањем лажне документације да је извршена исплата кроз испоруку грађевинског материјала и обављањем услуга у вредности већој од 52,3 милиона динара, а која се није десила.


Прочитајте још: ХАПШЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА: Прикривали фалсификатора


- На основу овог фингираног пословног односа, како се сумња, Љ.К. је остварила и додатну корист за предузеће „Градитељ НС“ у виду одбитног ПДВ-а у износу од 10.602.576 динара, на шта предузеће "Градитељ НС" није имало право. - наводи се даље у саопштењу МУП. - Сумња се да је на овај начин АД "Будућност" оштећена за укупно 159.180.903 динара, док је предузеће "Градитељ НС" остварило противправну имовинску корист од 169.783.470 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Posmatrač sa strane

20.05.2019. 16:35

Kada vidim ovaj novinski izveštaj onda mi se javi nada da će, čim se promeni vlast, započeti sa hapšenjima odgovornih za gotovo "poklanjanje" imovine PKB Beograd Arapima daleko ispod stvarne vrednosti. Sada vidimo da Arapi 1 hektar plaćen 4700 € nude za 32.000 €, a evo krenuli su i u rasprodaju mehanizacije koju su takođe dobili skoro za "dž". A primera prodaje srpske imovine daleko ispod vrednosti je bezbroj, poslednji je Luka Novi Sad. Znači, ako imamo sreće, zatvori će uskoro postati tesni

crno-beli svet

20.05.2019. 17:08

@posmatrac sa strane-prijatelju sve si lepo rekao,samo ne mogu da verujem da ti stvarno verujes da su to kupili nekakvi Arapi.Prijatelju moj zna se ko uzima sve u ovoj drzavi,nemoj biti naivan.