БЕКИМ А. (39) из Урошевца ухапшен је у петак због сумње да је секиром усмртио Ђорђа Пистоловића (82) из Душановца код Неготина, у породичној кући у којој је живео сам.

Тело девизног пензионера у фази распадања пронашла је полиција на позив жртвиног сина Томислава, који је допутовао из Беча, јер су га комшије алармирале да од Ђурђевдана не виђају његовог оца.

- Звала ме и сестра, забринута што не одговара на телефон и да га данима нису видели. Пошто сам га звао више пута и није се јављао, син Стефан и ја смо дошли у Србију. Слутио сам да нешто није у реду, зато сам позвао полицију. Све ми је изгледало чудно. Врата закључана, а кључева нигде. Полиција је провалила и једино што сам у том тренутку видео је да су врата собе поред покривена ћебетом. То ћебе је однела полиција на анализу - каже Томислав (57), који са породицом живи у Бечу.

Прочитајте још - Старац убијен секиром, ухапшен осумњичени за убиство!

ВРАТА собе у којој је несрећни старац са тешким повредама главе пронађен, као и улаз у тај део куће су били отворени. Крви је било на све стране, на поду, зиду, радијатору... Собе су биле испретуране.

- Тражио је паре, шта друго. Отац је примао пензију 1.500 евра, а у Беч иде на три месеца. Баш пре три недеље је био у Бечу. Чуо сам да су код убице нашли 10.000 евра, али не знам да ли је тата имао код себе толике паре. Сумњам, али шта ја знам, можда је и имао - каже Томислав.

Ђорђе Пистоловић

ЂОРЂЕ је цео свој радни век провео у Аустрији, радећи у текстилној индустрији. Својевремено је са сином у родном Душановцу покренуо производњу чарапа високог квалитета, које су дистрибуирали широм источне Србије.

- Живео је сам откад је мама преминула 2004. Пензија му је била и више него довољна за живот, али му ђаво није дао мира. Молио сам га да не ради више, да не доводи непознате људе, да ће му главе доћи, а он није ни хтео да слуша - прича Томислав.

Витални старац је обрађивао неколико хектара земље, па је често доводио непознате да му помажу. Недавно је унајмио Бекима да му спреми огрев за наредну зиму. Сажалио се, каже Томислав, на његову тужну причу о немаштини и болесној деци.

Бекиму А. одређено је задржавање у трајању до 48 сати. Вероватно ће га теретити за тешко убиство. Убица је приликом хапшења рекао да је убиству претходила свађа, али ће околности које су довеле до злочина тек бити утврђене.

Породица верује да је Ђорђе настрадао још 7. маја, па се очекује да обдукција, коју су наложили надлежни, покаже тачно време смрти.

Син Томислав показује собу у којој је убица извршио преметачину

СУРЧИН

ОСУМЊИЧЕНИ Беким А. рођен је у Урошевцу, а како сазнајемо, има пријављен боравак у Сурчину. У Душановцу живи последњих годину дана, непријављен. Станује у Дупљанској 59, у кући једног од својих послодаваца, само шест кућа од човека кога је усмртио.