ДНК ОСЛОБОДИО КОЛЕГЕ СУМЊЕ, СУПРУГА ЖРТВЕ КАЖЕ: Знамо да је убијен па обешен

М. НИЋИФОРОВИЋ

17. 05. 2019. у 11:02

ДНК ОСЛОБОДИО КОЛЕГЕ СУМЊЕ, СУПРУГА ЖРТВЕ КАЖЕ: Знамо да је убијен па обешен

Рифат и Мирсада Тигањ

Поновљена истрага о смрти Рифата Тигања, после девет година без резултата. Анализирани трагови запослених у кланици где је пронађено тело

НИ након поновљене истраге, која је прошле године отворена у новопазарском тужилаштву - скоро деценију од смрти Тутинца Рифата Тигања (27), и даље је мистерија да ли се он обесио, каква је била званична верзија полиције и правосудних органа, или је убијен, у шта сумњају вештаци и његова породица. У међувремену, анализом ДНК трагова утврђено је да колеге из кланице нису допринеле његовој смрти.

Из Вишег тужилаштва у Новом Пазару, које води нову истрагу, у четвртак је незванично саопштено да су коначно урађене и завршене ДНК анализе узорака, сачуваних од пре десет година. Реч је о траговима свих потенцијално "сумњивих" из кланице у Тутину, где је Рифат радио и где је пронађен мртав. Из ВЈТ кажу да предмет није затворен и да се и даље ради на овом случају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Девет година скривано убиство?


Супруга жртве каже да нема дилеме да је Рифат задављен, масакриран, па тек онда туђом руком обешен.

- Нема ни говора о самоубиству, а то су уосталом потврдили и вештаци - истакла је Мирсада Тигањ. - Очекујемо вештачење још неколико врло интересантних особа за које сумњамо да имају везе са Рифатовом смрћу. Очекујемо да истрага настави да тражи убицу или убице све док их не пронађе. Што се породице тиче, ми никада нећемо стати. Ако буде требало, ићи ћемо у Министарство правде, па и до председника државе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СМРТ МЕСАРА: Знала сам да је убијен, али нисам могла то да докажем

Подсетимо, половином прошле године Рифатова супруга Мирсада случајно је пронашла обдукциони налаз из марта 2009. године, за који није знала да постоји. У њему се недвосмислено тврди да је његова смрт била насилна, да се он није обесио и да је највероватније убијен тупим предметом, па потом обешен да би се инсценирало његово самоубиство. Тада је на видело изашла и чињеница да је полиција одмах тражила да се уради ДНК анализа 13 радника кланице који су били са њим у контакту, али да је тадашњи истражни судија Вишег суда у Новом Пазару из непознатих разлога то одбио. Предмет је затворен, а породици је саопштено да је Рифет извршио самоубиство.


НАЛАЗ СЛУЧАЈНО ПРОНАЂЕН

СМРТ Рифата Тигања је насилна (гушење стезањем врата замком коју је активно затезала жива снага) и у судско медицинском смислу је убилачког карактера стоји, између осталог, у налазу судског вештака др Љубише Божића, специјалисте судске медицине из Националног криминалистичког техничког центра у Београду. Налаз је доспео у јавност након што га је прошле године случајно, распремајући собу свог болесног свекра Хаса, пронашла Рифатова супруга Мирсада. Болесни отац покојног Рифата не зна ко му је и када донео овај папир, нити су у породици знали да он постоји.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Dejan

17.05.2019. 11:14

Razumem ...udavljen pa obešen ...ali MASAKRIRAN , apsolutno ne pije vodu ...jer masakriraran podrazumeva druge povrede na telu , pa i odsecanje delova ...to svakako niko nebi mogao da sakrije ...

vera

17.05.2019. 12:04

Budite istrajni i ne odustajte. Mnoga samoubistva su zapravo ubistva samo korumpirane osobe zarad vlastitog interesa staju u zastitu ubica i zlocinaca.Pokoj dusi ubijenog Rifeta. Vama porodici zelim da se nadju i procesuiraju ubice vaseg Rifeta.

mutna posla

17.05.2019. 14:38

Uf, ovde nešto DEBELO smrdi. Čim se ovoliko zataškava, neko moćan je upleten u ubistvo pokojnog Rifata. Porodici želim dobro zdravlje i da istraju u borbi za pravdu.