ШЕСНАЕСТОГОДИШЊИ М. М. се налази на одељењу интензивне неге Универзитетске болнице у Тиршовој, после операције главе и у критичном је стању након што је у недељу брутално претучен у Кумодражу. Због сумње да су после утакмице Торлак - Студентски град напали њега и још једног средњошколца, приведени су Вук М. (18) и Огњен К. (22).

Како незванично сазнајемо, лекари не желе да дају никакве прогнозе, јер је стање М. М. и даље озбиљно и засад се не зна ни како ће да тече опоравак, као ни које су евентуалне последице тешких удараца у главу. Претучени тинејџер имао је, наводно, на два места прелом лобање. Лекари упућују да је реч о изузетно тешкој повреди, која може да остави трајне последице, како у смислу инвалидитета, отежаног говора и друго, а исто тако трајно може да измени и сам карактер личности.

Прочитајте још - ЕПИЛОГ НАСИЉА НА УТАКМИЦИ: Чуповићу и Живановићу условне казне због туче

Осумњичени Вук М. приведен је у среду у Више јавно тужилаштво у Београду и до закључења броја, он је и даље био саслушаван. Огњен К. би требало да буде данас саслушан. Према првим информацијама из истраге, немили догађај десио се у недељу, 12. маја, у поподневним сатима, у близини терена Фудбалског клуба Торлак, код напуштене шупе, у београдском насељу Кумодраж. Тог дана, играла се утакмица Торлак - Студентски град, на којој је, како сазнајемо, било мање од педесетак навијача. У публици је, наводно, био и М. М. са другом. Шеснаестогодишњи М. М. је, наводно, члан навијачке групе "Инвалиди" са Вождовца.

Кад се утакмица завршила, М. М. и његовог пријатеља сачекала је група младића, који су, наводно, били маскирани, са фантомкама и марамама на глави и - дрвеним и металним палицама у рукама. Запослени у ФК Торлак шокирани су оним што се у недељу догодило. Кажу да не знају детаље, као и да нико не познаје ни М. М. ни његовог друга, нити осумњичене.

- Никад се овако нешто није догодило ни на нашем стадиону, нити после неке утакмице - рекао нам је један од мештана Кумодража.

ВИДЕО-НАДЗОР

КАКО сазнајемо, просторије клуба, као и околина, нису обезбеђени сигурносним камерама. Ипак, на неколико оближњих кућа постоји видео-надзор који је забележио аутомобил са неколико младића који су правили "сачекушу" за М. М. Управо ти снимци, наводно, помогли су полицији да идентификује неке од осумњичених. За осталима из групе, још увек се трага.