Ухапшен извршитељ због корупције

Новости Онлине

13. 05. 2019. у 14:13

Ухапшен извршитељ због корупције

Илустрација
Фото: Н. Живановић

Осумњичени П.К. нанео је на тај начин штету извршним повериоцима и прибавио противправну имовинску корист предузећу "Морава еко пелет" у износу од 22.958.850 динара
Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су П.К. (58), јавног извршитеља из Лесковца, и М.К. (28), одговорно лице привредног друштва "Морава еко пелет" из Грделице, због постојања основа сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је П.К., у периоду од 2016. до 2018. године, супротно Закону о извршењу и обезбеђењу, са наменског рачуна своје канцеларије извршио више трансакција у виду позајмице у износу од око 23 милиона динара привредном друштву "Морава еко пелет", а који је по Закону био дужан да исплати извршним повериоцима.

Прочитајте још - Извршитељи прете пленидбом и покојницима


Осумњичени П.К. нанео је на тај начин штету извршним повериоцима и прибавио противправну имовинску корист предузећу "Морава еко пелет" у износу од 22.958.850 динара, стоји у саопштењу полиције.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Marksvoja

13.05.2019. 15:16

Procesljajte malo vise izvrsitelje koji su preprodavali zaplenjnu imovoinu gradjana.