ПРИШТИНА - Посебно веће за ратне злочине Основног суда у Приштини продужило је на још два месца меру притвора Златану Крстићу из Крагујевца којег Специјално тужилаштво сумњичи да је извршио кривично дело наводног ратног злочина.

Према речима адвоката Дејана Васића, Крстић који се доводи у вези са догађајима у селу Неродимље у општини Урошевац марта месеца 1999. године, нема апсолутно никакве везе са поменутим дешавањима, јер током ратих дејстава није боравио на Косову.


Прочитајте још - Србина из Урошевца спровели у Приштину и одредили му притвор


- Десета је година како сма ангажован у одбранама бројних ратних злочина на Косову. Имао сам прилику да сарађујем са великим бројем страних и локалних тужиоца и до сада нисма у пракси забележио да за месец дана тужилаштво не обави баш ни једну истражну радњу иако је императивно дужно да посупа хитно - истиче адвокат Васић и додаје Златан Крстић који од седамдесетих година живи у Крагујевцу није био ни припадник војске ни полицие као и да је родно Неордимље после рата посећивао у више наврата и сретао се са кључним свеодком тужилаштва без икаквих проблема.

Иначе, Крстић је ухапшен пре месец дана у Урошевцу где је покушавао да извади документацију у надлежим службама.