Осумњичени за убиство млађег Ждрoкинца још у бекству

С. БАБОВИЋ

07. 05. 2019. у 15:54

Осумњичени за убиство млађег Ждрoкинца још у бекству

Фото: С. БАБОВИЋ, Фејсбук

Годину дана од ликвидације Војина Станковића(41) у центру Крушевца. Пиштољ којим је упуцан нађен сакривен у олуку недалеко од места злочина. Месец дана по убиству ликвидиран и његов отац Дејан Станковић - Ждрокинац(70)
КРУШЕВАЦ - Годину дана од ликвидације Војина Станковића(41) у центру Крушевца, осумњичени за убиство, Крушевљанин Стефан Радулац - Жути(26) још је у бекству, потврђено је “Новостима” из више извора. Месец дана после Станковићевог убиства, убијен је и његов отац, Дејан Станковић(70), један од чувених близанаца Ждрокинац, који је имао богат стаж у криминалним круговима у Србији, иностранству и пре свега у Јужноафричкој републици, чије је држављанство и имао.

Радулац је осумњичен и за ово кривично дело, које се одиграло 6.јуна,2018.године испред хотела “Голф” у насељу Прњавор.

- Убиство млађег Ждрокинца је практично решено, јер доказа има доста. Кривично дело се догодило 7. маја 2018. у Чолак Антиној улици. Тог понедељка око 13 сати у кафићима је седело на десетине људи - наводи незванично извор “Новости”. - Осумњиченог Радулца снимиле су сигурносне камере, било је доста сведока. Жртва је била са још две особе у возилу, али су се они врло брзо удаљили са лица места. Осумњичени је регистровао жртву, изашао из кафића, где је седео са још два момка и почео да пуца из пиштоља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ФОТО: Изрешетан у центру Крушевца

Локва крви у чијем је средишту био мобилни телефон, на средини улице, сведочила је о размерама упуцавања, после којег је Радулац побегао, претходно ставивши пиштољ у торбицу. Према сазнањима “Новости”, оружје којим је извршено убиство пронађено је сакривено у олуку у улици недалеко од места где се одиграло кривично дело. Војин Станковић је у тешком стању пребачен до болнице, где је подлегао тешким повредама. У Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу су истог дана саслушани Н.Р.(25) и Ј.П.(26),који су били са осумњиченим, али су по саслушању пуштени.Претпостављало се да је Радулац пребегао на Космет.

- Као мотив убиства спомињао се проблематичан историјат односа између осумњиченог и жртве, јер је Радулац наводно напао сина Војина Станковића, након чега се Станковић, како се причало, “обрачунао” са осумњиченим - износи незванично један од саговорника “Новости”. - Радулац је потом обећао да ће кад-тад пресудити Станковићу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЛИКВИДАЦИЈА У КРУШЕВЦУ: Ждрокинац изрешетан испред хотела (ФОТО/ВИДЕО)

Осумњичени за убиства оца и сина није се раније доводио у везу са тешким кривичним делима, иако је важио за проблематичног момка. Убијени Војин Војче Станковић се незванично спомињао у вези са насилничким понашањем, као и честим обиласком коцкарница у Европи. Минуле суботе, на Новом гробљу у Крушевцу, породица је дала годишњи помен млађем Ждрокинцу. Иза себе је оставио троје деце.


НЕРЕШЕНО УБИСТВО ЗУБАРА

ВОЈИНОВОМ оцу,Дејану Станковићу се у Крушевцу судило за убиство стоматолога Милутина Рокића(65) 3.марта,2014, иначе, породичног кума, који је упуцан у груди испред свог стана у Чупићевој улици, где је годинама имао приватну праксу „Алфа дент Р“. Годину дана касније, иза решетака су завршили једнојајчани близанци, Дејан и Војин Станковић, који је касније преминуо. Оптужница је,међутим, теретила само Дејана, а не и Војина, који је је живео у Шведској са супругом и ћерком,и то под именом Гринман Јоханес.Оптужени близанац је на суду ослобођен кривице.

ЛИКВИДАЦИЈЕ БЕЗ СУДСКОГ ЕПИЛОГА

ОСИМ убиства оца и сина, Дејана и Војина Станковића прошлог пролећа, судски епилог још увек нису добиле ликвидације Горана Обрадовића-Суше(37),шефа јаке струје крушевачког подземља,који је убијен крајем септембра 2014.године,као и Горана Петровића-Пете(48), високопозиционираног члана чувене Јоткине групе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације