КУРШУМЛИЈА - У саобраћајној несрећи која се догодила нешто после 18.00 часова у куршумлијском селу Рударе, на магистралном путу Приштина–Ниш, повређене су три особе. Владимир Трипковић (26) и Душан Стевчић (24), из околине Прокупља, после дијагностицирања повреда и указане прве помоћи у прокупачкој болници су транспортовани у Нишки клиничко болнични центар на даљу опсервацију. Перпарим Рамај (36) је после прегледа и са лакшим повредама отпуштен у општем стабилном стању.

Према речима Натали Николић, портпарола прокупачке Опште болнице „Др Алекса Савић“ он је са вишеструким преломима тела и фрактуром левог лумбалног дела, односно пршљенова у пратњи медицинске екипе транспортован у нишку здрвствену установу.

-За П.Р. (36) се још ради дијагностика али, на срећу, нема тежих повреда опасних по живот, као ни Д.С. који има повреде грудног коша - појашњава Николићева.

Прочитајте још: НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД КУРШУМЛИЈЕ: Возач Ниш експреса тек месец дана возио аутобус, повређени на интензивној незиФото: Д. Зечевић

Према сазнањима „Новости“ несрећа се догодила негде пре 18.00 часова. Џип, у којем су се налазили Трипковић и Душан Стевчић (24) се кретао у правцу Куршумлије и сударио се са возилом иностраних таблица, којим је управљао Перпарим Рамај (35) из Суве Реке, а који је саобраћао у правцу Косова.


На место несреће одмах је изашла екипа Хитне помоћи куршумлијског Дома здравља и, према речима докторке Иване Јанетовић, повређени су у пратњи медицинског особља и доктора траспортовани до прокупачке болнице где су им дијагностиковане повреде.

- Одмах по позиву наша екипа је одмах реаговала и изашла на лице места где смо затекли три повређене ообе. Једна је била са повредама главе, друга грудног коша, а трећа са повредама кичме –појашњава доктора куршумијског Дома здравља.


УЗРОК НЕСРЕЋЕ

ПРЕМА незваничим сазнањима џип „гранд чироки“ прокупачких регистарских таблица, који се кретао у правцу Куршумлије, из непознатих разлога скренуо је у супротну коловозну траку којом је ишао „ фолксваген“ љубљанских таблица.

Трипковић и Стевчић, иначе обојица из околине Прокупља и на раду у Швајцарској, џипом су се враћали са бабине сахране из Рудара, у правцу Куршумлије.