ПУЦАЊ БИО ИЗ НЕХАТА? Оптужница за убиство Крушевљанина Илије Ристића(21)

С.БАБОВИЋ

четвртак, 25. 04. 2019. у 08:39

ПУЦАЊ БИО ИЗ НЕХАТА? Оптужница за убиство Крушевљанина Илије Ристића(21)

Место где се одиграло убиство; Фото: Фото: С.Бабовић

Како сазнајемо у Вишем суду у Крушевцу, претрес у овом случају није заказан, јер се чека потврђивање оптужнице, а у току је и жалбени поступак у апелацији, који се односи на продужење притвора осумњиченом
КРУШЕВАЦ - ВИШЕ јавно тужилаштво у Крушевцу подигло је оптужницу против Михајла И. (22) из Крушевца због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело нехатно лишење живота, као и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, сазнају “Новости”. Убиство младића Илије Ристића (21) догодило се 25. децембра прошле године у насељу Прњавор на периферији града.


Како сазнајемо у Вишем суду у Крушевцу, претрес у овом случају није заказан, јер се чека потврђивање оптужнице, а у току је и жалбени поступак у апелацији, који се односи на продужење притвора осумњиченом. Пуцањ из колта 357, који је, према информацијама “Новости” нађен, чуо се око 5,30. У игри је било неколико могућих верзија догађаја. Једна од њих гласила је – самоповређивање, али и то да је пиштољ донело неко треће лице. Осумњичени је онда рекао да је Ристића упуцао из нехата.


- Пиштољ којим је почиње убиство је брзо нађен, а траг је указивао на то да се нашао код осумњиченог Михајла И. (22) на име дуга извесног младића, као и да је у власништву једног од родитеља тог дужника - наводи незванично извор “Новости”.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Усмрћен оружјем заложеним за 100 €


Несрећни младић је поживео пар сати након што је погођен у грудни кош, али борба лекара за његов живот није дала резултата. Станари улице Радоја Домановића су за трагедију сазнали тек када се разданило и када је на лице места дошла полиција.


Степениште у згради где се одиграло убиство; Фото: С.Бабовић


Већина станара зграде у којој осумњичени живи и где су се кобне ноћи нашли младићи, према причи комшилука живи са родитељима, нису ни чули каква се драма одиграла у њиховој близини. Жртву раније нису виђали на тој адреси. Према незваничним сазнањима “Новости”, осумњичени Михајло И. је од раније познат органима гоњења. Покојни Ристић живео је у Великој Ломници код Крушевца, а пореклом је са Космета.


Жртва Илија Ристић; Фото: Facebook

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације