ИВАН Чоловић (27) и Жарко Николић (27) из Ниша осуђени су на по четири године затвора, јер су 11. фебруара прошле године у "Кубо клубу" у Нишу, где су радили као обезбеђење, Братиславу Милојевићу (38), из Ниша, нанели тешке телесне повреде од којих је умро шест дана касније у Клиничком центру.

Пресуда је донета на основу споразума о признању кривице за наношење тешке телесне повреде са смртном последицом, који су обојица склопила са Вишим јавним тужилаштвом.

Оптужени су током суђења негирали кривицу тврдећи да је Братислав пао у стампеду људи који су се тукли и да не знају ко му је нанео повреде од којих је преминуо. Братислављева мајка Љиљана Миљковић је незадовољна пресудом, у сузама је напустила судницу јер сматра да је казна која је изречена Чоловићу и Николићу недопустива.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СУЂЕЊЕ ЗА СМРТ НИШЛИЈЕ: Нисмо криви, пао је у стампеду ...

Подсетимо, Милојевић је критичне вечери био са друговима у граду, након чега су отишли у "Кубо клуб", где је дошло до сукоба са обезбеђењем познате нишке дискотеке. Према наводима оптужнице, Братислава је прво ударио Чоловић, отвореном шаком "између рамена и образа" након чега се затетурао и посрнуо ка окривљеном Николићу. Он га је потом гурнуо руком, због чега је пао на под. Затим су му, према наводима оптужнице, окривљени истовремено заједно задали више одвојених удараца непознатим тупим механичким оруђем у пределу главе, услед којих је 17. фебруара у 6.15 и преминуо на Клиници за анестезију и интензивну терапију КЦ Ниш.