ТУЖИЛАШТВО: Секуловић заслужује најстрожу казну

М. М. Р.

24. 04. 2019. у 10:48

ТУЖИЛАШТВО: Секуловић заслужује најстрожу казну

Секуловићу се судило за злочин који се догодио у фирми "С компани" /

Завршне речи на суђењу Бранку Секуловићу за троструко убиство на видиковцу 2007. године. Више тужилаштво: Суд не треба да прихвати његову нову одбрану и теорију о Црногорцу

ИМАМ моралну обавезу да укажем да је тог 27. септембра 2007. године Дарко Живковић, отац троје деце, имао само 32 године. Ива, Вук и Вања су тог дана остали сирочићи, а за то је одговоран овде присутан Бранко Секуловић. Владан Самарџић није стигао да се ожени и заснује породицу. На његов гроб одлази само мајка. Душан Пејовић је имао свега 24 године, а једина грешка му је била што се нашао на погрешном месту у погрешно време. Ни један једини дан испод казне од 40 године не одговара степену злочина који је учињен.

Овим речима јуче се обратила већу београдског Вишег суда адвокатица Маја Атанасковић, која заступа оштећене у случају против Бранка Секуловића за троструко убиство на Видиковцу 2007. године. Главни претрес је коначно окончан изношењем завршних речи, а изрицање пресуде је заказано за 7. мај. Више тужилаштво је тражило најстрожу казну за Секуловића, који је био у бекству до 2016. године.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ПОЧЕЛИ ШТРАЈКУ ГЛАЂУ: Суд у Пришитини поново продужио притвор двојици Срба

- Окривљени је на почетку негирао дело, па је чак навео и да није знао да је извршено. Тек касније означава као извршиоца Н. Н. лице, извесног Црногорца. Суд не треба да прихвати овакву одбрану, која је у супротности са његовом одбраном из истраге - рекла је заменица тужиоца.

Адвокат Иван Чвркић, који заступа породицу Пејовић, рекао је да је реч о планираној акцији и да злочин није био ситуационог карактера.

- Имагинарни Црногорац је само фикција у покушају избегавања кривице - казао је Чвркић, додајући да то што је неко давао новац под зеленашку камату не даје право неком да те људе стреља.

Супруга убијеног Живковића затражила је најстрожу казну за окривљеног, уз речи да зна да је он то учинио. Мајка Душана Пејовића, који са Секуловићем није био ни у каквом пословном односу, рекла је да никаква пресуда неће вратити ни Душана, ни Владу, ни Дарка.

- Али размислите, па донесите најстрожу казну да се ово не деси више никоме - кроз сузе је рекла Јасмина Пејовић.

Владанова мајка Слобода Самарџић замолила је суд да ради свој посао како треба, јер "се зна како је овај случај ишао од почетка". Бранилац Секуловића Слободан Ружић истакао је да није доказано да је он извршио дело.

- Осим датума, места убиства, оружја и повреда које су нанете оштећенима, све остало је спорно. Оптужени је означио лице које је све ово извршило. Једини материјални доказ је траг 14, папиларне линије са доње стране стола. Какву тежину има то што је оставио траг у канцеларији у којој је боравио сваког дана, сатима? Он носи терет злочина који није учинио, страхујући све време за живот своје четворо деце - рекао је Ружић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
НЕВЕРИЦА У СОМБОРУ: Ево шта је претходило породичној трагедији Бранка и Десимирке Вујчић

"ВОЛЕО БИХ ДА САМ ЈА УБИЈЕН"

БРАНКО Секуловић, који се терети да је усмртио тројицу младића у канцеларији своје фирме "С компани", рекао је јуче да му је жао убијених:

- Саосећам се с њиховим породицама. Много пута сам размишљао да ли сам могао нешто да учиним и спречим да до тога дође. Волео бих да сам ја убијен уместо њих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ivan

24.04.2019. 18:24

Znaci,legalno je da u Srbiji dajes pare pod zelenasku kamatu i izivljavas se nad onim ko je pare pozajmio,kako rece ova advokatica.Kokiko ja razumem,sud nista nije dokazao.Zena ubijenog zna da je osumnjiceni to uradio,ali dokaza nema.Kakva farsa.