После готово годину и по дана истраге уз подршку Европола, Канцеларија државне криминалне полиције Беча (ЛКА) је ухапсила организовану српску криминалну групу умешану у серију резиденцијалних провала и других илегалних активности широм Европе.

Током истраге ЛКА идентификовано је укупно 12 чланова организоване српске криминалне групе, саопштио је Европол. Та група је извела више од 31 провале и детектовале су је полиције Аустрије, Белгије, Француске, Немачке и Швајцарске.

Група је била добро организована, деловала је широм Европе и редовно је размењивала своје чланове. Они су често користили малолетнике за обављање својих криминалних активности. Две чланице групе су ухапшене док су покушале крађу у Аустрији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Махинацијама нанели штету од милион евра

Оне су у почетку тврдиле да су малолетнице и дале су лажне податке о себи због чега су их аурстријске власти убрзо пустиле. Касније је полиција утврдила њихов прави идентитет и издате су европске потернице за њима.

Откривено је да имају 16 и 18 година и ухапшене су у Немачкој маја 2018. када су починиле још једну крађу. Октобра 2018. предате су правосдуним властима Аустрије. У међувремену, још два члана српске организоване криминалне групе ухапшена су у Белгији где су починила сличне прекршаје као у Аустрији.

Возача који је имао везе са бандом идентификовале су аустријске власти октобра 2017. и за њим је расписана европска потерница.