ВОЛЕЛА је живот, своју породицу, посао који ради. Била је девојка ведрог духа, насмејана. Ова бол је велика и никада неће у нама нестати све док смо живи, једино шта нам је остало јесте нада да ћемо све ово и доказати. Ни даље не верујемо да је себи одузела живот.

Овако за "Новости" говори породица Бојане Милановић (24) из Сремске Митровице, уочи годишњице њене смрти. Бојанина породица покренула је истрагу, ангажујући вештаке, како би се утврдио разлог смрти припаднице Војске Србије, која је 23. априла прошле године, у четвртом месецу трудноће, пронађена мртва у кући свог вереника Јовише Маринковића у селу Дубље код Богатића.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САМОУБИСТВО ТРУДНИЦЕ: Бојана однела тајну у гроб

Ова трагедија потресла је не само Мачву већ и цео регион. Бојанини познаници, пријатељи, колеге, родбина и даље не могу да поверују да је она само пет дана пред венчање пуцала у себе из ловачког карабина. То оружје било је у власништву њеног вереника, такође припадника Војске Србије, са којим је радила заједно у касарни у Сремској Митровици.

- Много је ту нејасноћа. Почев од тога како је неко могао да пуца два пута у себе из пушке са оптичким нишаном?! После првог испаљеног метка, како је поново пушку напунила? Да ли су на њеним рукама пронађене честице барута?! Она је затечена у лежећем положају на кревету испружених ногу, а ипак неко ко је у боловима обично је савијених ногу - наводи Бојанина породица само нека од питања на која очекују одговор након спроведене истраге.

НЕ УЛАЗИ У СОБУ МИСЛИМО да живи у Сремској Митровици, али дође да помогне мајци и брату. Кажу да после трагедије, више не може да уђе у собу у којој је затекао стравичан призор. Ни не желимо да их подсећамо, ништа их и не питамо, тешко је и њима - говоре комшије из Јовишине улице, додајући да га ретко виђају. Мештанима села Дубље и даље не бледи сећање на трагедију. Јовишу и Бојану памте као леп пар, за који, како кажу, никада нису чули ништа лоше.

Њени најближи у изјави за наш лист тврде да су се те кобне вечери пре него што ће њен вереник отићи на посао будући младенци посвађали.

- Бојана је знала да је Јовиша био у вези са девојком која је такође радила са њима у истој касарни. Када је он отишао на посао, звала га је неколико пута, али се није јављао. После му је послала поруку да се неће удати и да ће отићи од њега ако не прекине са том девојком. Док је био у тој смени, њему је телефон једно време био искључен. Зашто и када не знамо, јер је мењао исказ у колико сати га је поново укључио - прича породица настрадале девојке, додајући да су страшну вест чули од сина, којег је ујутру позвао Јовиша када се вратио кући са посла из те смене.

После Бојанине сахране, како кажу, више се нису ни видели са несуђеним зетом. Мајка Снежана у неколико наврата покушавала је од Јовише да добије ћеркине ствари, али он јој више није одговарао на њене позиве и поруке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Трудница се убила пред венчање